De 2 natuurparken

Picardisch Wallonië en zijn twee natuurparken zijn een onuitputtelijke bron van wandelingen in de natuur in al haar vormen.

De heuvels zijn betoverende plekken waar geïnterpreteerde wandelingen artistiek en de hoogteverschillen soms erg sportief zijn... De Scheldevlaktes zijn bevorderlijk voor de ontdekking van een beschermde fauna en flora via observatiepunten verspreid over de routes. Ontdek hieronder twee emblematische plaatsen die u niet mag missen om u onder te dompelen in het hart van elk van de natuurparken van Picardisch Wallonië.

 

NATUURPARK VAN PAYS DES COLLINES

NATUURPARK VAN PAYS DES COLLINES

Het Huis van Pays des Collines in Elzele

Het is in het Huis van het Land van de Heuvels dat de bezoeker ideeën voor activiteiten, accommodaties, goede tafels en wandelingen zal vinden. Een spektakelparcours van 40 minuten vormt een mooie kennismaking met de tradities, landschappen en geschiedenis van de streek. Een bezoek aan de winkel maakt het mogelijk de streekproducten te ontdekken.

Meer te weten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NATUURPARK VAN PAYS DES COLLINES 

Knooppunten en artistieke wandelingen

Het Land van de Heuvels wordt gekenmerkt door 350 km aan knooppunten die een netwerk vormen over het hele grondgebied, voor eindeloze wandelingen. Maar dat niet alleen. Vier artistieke wandelingen, waaronder het beroemde Pad van het Vreemde, trekken elk jaar veel bezoekers. Ze initiëren de wandelaars in de lokale folklore en de historische bezienswaardigheden van de streek. Hier zorgen fantastische wezens en kunstwerken voor een ongewone belevenis voor de wandelaars...

Meer te weten

NATUURPARK DER SCHELDEVLAKTEN

NATUURPARK DER SCHELDEVLAKTEN

De Woudhalte-Bon-Secours

De Woudhalte in het hart van het Natuurpark van de Scheldevlaktes vormt een prachtige toegangspoort tot het bos van Bon-Secours (1000 hectare). Niet alleen informeert hij de bezoekers over de vele wandel-, fiets-, mountainbike- of ruiterroutes, hij biedt ook belevenissen aan voor het hele gezin aan de rand van het bos of in de toppen van de bomen. Maak uw keuze!

Meer te weten

NATUURPARK DER SCHELDEVLAKTEN

De moerassen van Harchies

Dit moerasgebied van 550 hectare is een belangrijke locatie in Wallonië voor de observatie van broedvogels. Het biedt ideale omstandigheden voor hun trek en voortplanting. Kijk omhoog, misschien hebt u het geluk enkele trekkende soorten te zien, zoals de aalscholver of de blauwe reiger.

Meer te weten