Vanaf 15 personen

Ik kom in groep

Ontdek Picardisch Wallonië in groep dankzij op maat georganiseerde daguitstappen.

Aat, Doornik, Moeskroen, Beloeil, Komen-Waasten, Lessen en de andere steden van de regio nodigen u uit hun geschiedenis en bezienswaardigheden te ontdekken : de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik, het park van Edingen, het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos, het Kasteel van Beloeil, de Archeosite en het Museum van Aubechies-Beloeil…  

Neem deel aan een van de thematische excursies en maak kennis met Silly en haar Slow Food-keuken, uitzonderlijke sites of herinneringmonumenten… Vertrek voor een fietstocht, smaak lokale bieren maar vooral, doe veel ontdekkingen in Picardisch Wallonië !

Le circuit des crêtes à cayaux. Blaton

18 unieke themaproducten hieronder te downloaden !

Ontdek Picardisch Wallonië tijdens uitzonderlijke evenementen. Het ideaal uitstapje voor vrienden groepen en verenigingen vanaf 15 personen.

Neem rechtstreeks contact op met de organiserende sites en partners en reserveer uw groepsformule. Zij zijn op de hoogte van alle onderstaande formules. Aarzel niet om hen te vragen om een aanbod op maat samen te stellen.

Ontdekkingsdag in het Kasteel van Beloeil

Kom en ontdek de geschiedenis van de familie de Ligne e, het Belgische Versailles

Ik ontdek het

Terroir en magie op het Kasteel van Belœil

Bewonder de duizenden amaryllissen die het prestigieuze Kasteel van Belœil verfraaien. Bezoek vervolgens de Brasserie des Carrières en proef het bier: de Diôle.

Ik ontdek

Doornik, het historische centrum (UNESCO)

Laat u door het historische centrum van de oudste stad van België leiden, op zoek naar de twee symbolen van haar indrukwekkende middeleeuwse verleden: de kathedraal met 5 torens en het oudste belfort van het land.

Ik ontdek

Oogsten zoals vroeger in het Pays des Collines

Ontdek ter gelegenheid van de jaarlijkse oogstfeesten het leven op het platteland in de jaren ’50 via een aantal activiteiten.

Ik ontdek

Eéndagstoerisme te Komen-Waasten

Cultuur en architectuur, ambachten en industrie, geschiedenis en archeologie, milieu en natuur.

Ik ontdek

Tussen geneeskunde en adel

Ontdek het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos in Lessen, getuige van de evolutie van de geneeskunde van de 13e eeuw, en het kasteel van Attre, parel van de romantiek.

Ik ontdek

Een familiegeschiedenis: tussen auto’s en bier

In Picardisch Wallonië geven families hun passie door van generatie tot generatie. Zo bezit de familie Mahy een indrukwekkende collectie auto’s. Terwijl de familie Dubuisson de smaak van bier met karakter deelt.

Ik ontdek

Smaken uit de kinderjaren: Tiny en chocolade

Duik in de wereld van de Tiny-boeken, ga langs bij een glas-in-lood- of keramiekatelier en sluit zoet af met een bezoek aan een chocolaterie.

Ik ontdek

De smaken van Silly

Breng een landelijke en gastronomische dag door in Silly! Ontdek via een mooie fietstocht van 20 km de gemeente en zijn « Slow food » - sfeer.

Ik ontdek