Vanaf 15 personen

Ik kom in groep

Ontdek Picardisch Wallonië in groep dankzij op maat georganiseerde daguitstappen.

Aat, Doornik, Moeskroen, Beloeil, Komen-Waasten, Lessen en de andere steden van de regio nodigen u uit hun geschiedenis en bezienswaardigheden te ontdekken : de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik, het park van Edingen, het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos, het Kasteel van Beloeil, de Archeosite en het Museum van Aubechies-Beloeil…  

Neem deel aan een van de thematische excursies en maak kennis met Silly en haar Slow Food-keuken, uitzonderlijke sites of herinneringmonumenten… Vertrek voor een fietstocht, smaak lokale bieren maar vooral, doe veel ontdekkingen in Picardisch Wallonië !

18 unieke themaproducten vanaf 14 € per persoon hieronder te downloaden !

Ontdek Picardisch Wallonië tijdens uitzonderlijke evenementen. Het ideaal uitstapje voor vrienden groepen en verenigingen vanaf 15 personen.

Neem rechtstreeks contact op met de organiserende sites en partners en reserveer uw groepsformule. Zij zijn op de hoogte van alle onderstaande formules. Aarzel niet om hen te vragen om een aanbod op maat samen te stellen.

Terroir en magie op het Kasteel van Belœil

Bewonder de duizenden amaryllissen die het prestigieuze Kasteel van Belœil verfraaien. Bezoek vervolgens de Brasserie des Carrières en proef het bier: de Diôle.

Ik ontdek

Doornik, het historische centrum (UNESCO)

Laat u door het historische centrum van de oudste stad van België leiden, op zoek naar de twee symbolen van haar indrukwekkende middeleeuwse verleden: de kathedraal met 5 torens en het oudste belfort van het land.

Ik ontdek

Ontdek Elzele met Blanche-Dame en Quintine

Laat u betoveren door Elzele en zijn legenden tijdens een spektakelparcours. Sluit deze magische dag af in de Brasserie des Légendes, met een Quintine in de hand!

Ik ontdek

Oogsten zoals vroeger in het Pays des Collines

Ontdek ter gelegenheid van de jaarlijkse oogstfeesten het leven op het platteland in de jaren ’50 via een aantal activiteiten.

Ik ontdek

Van het land van de heksen van Elzele tot de reuzen van Aat

Laat u betoveren (beheksen) door Brasserie Quintine en ontdek de Ducasse van Aat achter de schermen. Mis de optocht van de reuzen in augustus niet!

Ik ontdek

In het rad van de herinnering

Een fietstocht tussen Komen-Waasten en Ploegsteert doorspekt met anekdotes over de oorlog 14-18 in onze streken en met bezoeken aan gedenkplaatsen.

Ik ontdek

Tussen geneeskunde en adel

Ontdek het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos in Lessen, getuige van de evolutie van de geneeskunde van de 13e eeuw, en het kasteel van Attre, parel van de romantiek.

Ik ontdek

Een familiegeschiedenis: tussen auto’s en bier

In Picardisch Wallonië geven families hun passie door van generatie tot generatie. Zo bezit de familie Mahy een indrukwekkende collectie auto’s. Terwijl de familie Dubuisson de smaak van bier met karakter deelt.

Ik ontdek

Smaken uit de kinderjaren: Tiny en chocolade

Duik in de wereld van de Tiny-boeken, ga langs bij een glas-in-lood- of keramiekatelier en sluit zoet af met een bezoek aan een chocolaterie.

Ik ontdek

De smaken van Silly

Breng een landelijke en gastronomische dag door in Silly! Ontdek via een mooie fietstocht van 20 km de gemeente en zijn « Slow food » - sfeer.

Ik ontdek