Wapi per fiets

Opgelet! Wij werken momenteel aan ons fietsnetwerk om u nog betere fietservaringen in Picardisch Wallonië te kunnen aanbieden.  Het netwerk zal vanaf 16 november grotendeels niet meer operationeel zijn voor de gemeenten op de Oostkaart (Edingen, Brugelette, Chièvres, Beloeil, Bernissart, Vloesberg, Lessen, Aat, Elzele en Frasnes-lez-Anvaing) en vanaf 15 december voor de gemeenten op de Westkaart (Leuze-en-Hainaut, Péruwelz, Kluisberg, Celles, Pecq, Estaimpuis, Moeskroen, Komen-Waasten, Doornik, Antoing, Brunehaut, Rumes). Het nieuwe netwerk en de nieuwe kaarten zullen beschikbaar zijn vanaf de lente 2021. In afwachting houdt niets u tegen om uw eigen fietstochten samen te stellen en de prachtige landschappen van Picardisch Wallonië te ontdekken!  

1600 km knooppunten

Picardisch Wallonië is een essentiële fietsbestemming van België met 1600 km knooppuntennetwerk verbonden met Vlaamse,  Waalse en Franse netwerken, twee natuurparken, 200 km groene paden (RAVeL), waterlopen en kleine landweggetjes. Dankzij het knooppuntennetwerk creëert u zelf in alle vrijheid uw route en kunt die zelfs tijdens het traject veranderen! Als u zich liever laat leiden, neem dan een kijkje bij onze suggesties van het moment. Download een circuit of koop een netwerkkaart om klaar te zijn voor de tocht!

Geniet tijdens uw verblijf van een bevoorrecht onthaal en deskundig advies van accommodaties met het “Fiets Welkom”-label. Profiteer ook van de vele diensten in de fietsherstelpunten en de fietsverhuurpunten in Picardisch Wallonië!

Meer te weten

1600 km van fietsknooppunten

Picardisch Wallonië beschikt over het grootste fietsknooppuntennetwerk van Wallonië. Twee kaarten omvatten de hele regio: de OOST-kaart en de WEST-kaart. Ze laten u kennismaken met bewegwijzerde fietsroutes, handige diensten voor de gebruikers en promoten het landschap en de toeristische bezienswaardigheden van de streek.

Ik bestel de kaart

Ik plan mijn route

Raadpleeg de dynamische kaart in afwachting van onze routeplanner die u de mogelijkheid zal bieden om zelf uw route uit te stippelen door de knooppunten te volgen

Ontdekken

Download onze voorgestelde knooppuntwandelingen - WIJZIGINGEN ONDERGAAN

In Picardisch Wallonië kunt u uw fietsroute plannen door de knooppunten te volgen of door een van onze voorgestelde routes uit te proberen. De routes zijn geselecteerd om u kennis te laten maken met de mooiste uithoeken van Wapi. U rijdt meestal over verharde landwegen met weinig verkeer en de zogenaamde Voies Vertes.

Welkom fietsers!

Wist u dat? Er in Wapi meer dan 100 accommodaties het Fiets Welkom-label dragen. U wordt er met open armen ontvangen!

Meer te weten

Fietsverhuur en -herstelling

Huur de fiets die bij u past in één van onze verhuurpunten en zorg dat uw fiets terug als gesmeerd loopt dankzij de fietsherstellingspunten in Wapi.

Meer te weten

Opgelet werken

Raadpleeg de pagina werken en ga na of uw route bereikbaar is.

Meer te weten

Totemus

Vier Totemus-schattenjachten halverwege tussen speurtochten en geocaching.

Meer te weten

Ontdek onze ‘Fiets Welkom’-verblijfssuggesties

Ontdekken

De knooppunten in twee minuten begrijpen

Ontdekken

Download onze bierroutes in Wapi

Ontdekken

Onze
Tips

Vind inspiratie tussen onze tips voor leuke uitstappen die wandelingen en ontdekkingen combineren ...

Al onze suggesties