Totemus

Ga op schattenjacht en (her)ontdek Picardisch Wallonië met de app Totemus!

Het heeft een beetje weg van paper chase en geocaching: de schattenjachten van Totemus combineren sport, cultuur en avontuur. Doe ze te voet of met de fiets, vind de aanwijzingen, los de raadsels op, verzamel de totems en win punten die u in de geschenkengrot kan inruilen.

Ontdek de vier Totemus-schattenjachten in Picardisch Wallonië. Vanaf deze zomer kunt u in heel Wallonië wel vijfentwintig schattenjachten ontdekken.

Download snel de gratis app en ga op schattenjacht!

Stitched Panorama

Doornik - In het centrum van de oudste stad van België

Doornik is niet enkel een historische stad bij uitstek, maar ook de oudste stad van België. Onder haar vele schatten telt ze twee gebouwen die tot het Werelderfgoed van de UNESCO behoren, namelijk het oudste Belfort van het land en een immense kathedraal. De aan weerszijden van de Schelde gebouwde stad en haar 2000 jaar lange geschiedenis zullen je verbluffen.

Ik ontdek het

Ellezelles - Bijzondere geheimen

Welkom in Ellezelles (Elzele), een dorp vol mysterie en legendes in het hart van het natuurpark Pays des Collines. Een heks spookt er rond, maar ze is niet de enige ... Misschien krijg je de kans om haar te ontmoeten tijdens deze jacht? Wees voorzichtig!

Ik ontdek het

Moeskroen - Op pad in de stad van de Hurlus

Welkom in Moeskroen, ook bekend als de Cités Hurlus! Elk jaar opnieuw worden de Hurlus in de stad gevierd, maar wie zijn ze eigenlijk? De term "Hurlus" betekent letterlijk "hurleurs“ of “schreeuwers", maar daarmee kan ook het geschreeuw van hun slachtoffers of huurlingen bedoeld worden. De oorsprong van de Hurlus gaat terug tot de 16e eeuw, toen ze tijdens de godsdienstoorlogen het platteland van de regio afstroopten en overleefden door te stelen en te plunderen!
Naast de folklore ontdek je tijdens deze schattenjacht ook de verschillende dieren die zich in Moeskroen verschuilen. Misschien kom je ze wel tegen?

Ik ontdek het

ENGHIEN, 201400423, LA Wallonie Picarde à Vélo - Parc du Château d'Enghien . PHOTO CORALIE CARDON

Opzullik

Ervaar al fietsend langs de knooppuntennetwerk van Picardisch Wallonië de Cittaslow-filosofie. Deze in Italië geboren filosofie werd door de gemeente Opzullik in België geïmporteerd. De steden, die aan deze filosofie aanhangen, verplichten zich tot het bevorderen van een langzamere levenswijze geïnspireerd door de gewoontes van de plattelandsgemeenschappen. Doel ervan is de burgers de gelegenheid te geven om op een eenvoudige en aangename manier van hun eigen stad te genieten.

Ik ontdek het