#Enjoywapi

Beleef nieuwe dingen in Picardisch Wallonië!

Laat je meevoeren, beleef, voel, geniet, deel... In de bocht van een pad, bovenaan een loopbrug in de bomen, terug in de tijd naar het tijdperk van de dinosauriërs, in het hart van een prinselijk kasteel of in een voormalig ziekenhuisklooster, het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië nodigt u uit om te genieten van ongewone en multisensoriële ervaringen in Picardisch Wallonië.

Gedurende de hele zomer zullen er regelmatig ambassadeursvideo's en blogartikels gepost worden op de website Visitwapi.be en op de sociale netwerken van het Huis voor Toerisme. Op het programma: een heleboel ideeën voor bezoeken en ervaringen van toeristische operatoren, en om uw eetlust op te wekken, indrukken en feedback van bezoekers van sites en musea in Picardisch Wallonië.

Ook u kunt uw mooiste foto's van toeristische ervaringen in Picardisch Wallonië delen.
Om deel te nemen, volstaat het om #enjoywapi te gebruiken!

Een nieuw magazine en een kaart "Sites & Loisirs"

Al het laatste nieuws voor het toeristische seizoen van 2023 is verzameld in het vierde nummer van VISITWAPI Magazine. Jade, Audrey, Maxime, Indiana en vele anderen hebben de hele regio afgereisd om je hun favoriete musea en bezienswaardigheden te laten zien. In dit nummer ook aandacht voor ongewone accommodatie en interactieve audiowandelingen in onze prachtige regio, en een ontmoeting met Luc Petit, die een magisch recept voor verwondering heeft. Ontdek een zelfvoorzienende site zoals het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, maak een uitstapje naar de Tuin der Werelden van Pairi Daiza of maak een ballonvaart in het Park van Enghien... Alles bij elkaar somt de kaart "Sites & Loisirs" 40 leuke ideeën op voor uitstappen die u in één oogopslag kunt ontdekken in Picardisch Wallonië.

Ik ontdek het

WANDEL - twee geluidswandelingen et 5 Totemus spellen

Op wandelgebied zijn er twee nieuwe geluidswandelingen die een eerbetoon brengen aan de verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog door middel van een totaal meeslepende auditieve ervaring: "Promenade du Maquis de Saint-Marcoult" in Silly (5 geluidscapsules) en "Dans les pas de Monique" in Rumes (10 geluidscapsules). Op het gebied van spelen zijn twee grensoverschrijdende Totemus-fietsroutes van 31 km - "Au confluent des deux eaux" tussen Antoing (BE) en Mortagne-du-Nord (FR) en "Sur la piste de l'or noir" tussen Péruwelz (BE) en Condé-sur-Escaut (FR) - toegevoegd aan de drie nieuwe Totemus-wandelroutes in Beloeil, Ath en Antoing. In totaal zijn er nu 14 Totemus routes beschikbaar in Picardisch Wallonië.

Chaîne des Monts: Land Art en podcasts

Deze heuvelketen strekt zich uit van west naar oost, van Watten in Frankrijk naar La Houppe in Wallonië, via Kemmel in Vlaanderen. Het hoogste punt is minder dan 200 meter, maar het is een zeer opvallend kenmerk van het landschap.

Millie en Balthazar nodigen je uit om elk van deze bergen te ontdekken via hun omzwervingen. Een kaart « La Chaîne des Monts » nodigt je uit om de bergen van Frankrijk, Vlaanderen en Wallonië te ontdekken. Podcasts, speciaal ontwikkeld voor gezinnen, onthullen hun geheimen en hun unieke identiteit.

En in het hele kanaal ontdek je de nieuwste landartwerken. De knooppuntenroutes te voet en op de fiets nemen je mee op een tocht door La Sorcière en Le Coquillage, nemen je mee door de Tunnel of door Magritte's enorme 'Ceci est une Porte' deur en nodigen je uit voor een picknick in de Myriapode of aan de Table des Géants.

Ik ontdek het

Ontmoet onze ambassadeurs

De ambassadeurs zijn terug! Tijdens het hele toeristische seizoen neemt het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië u mee op een tocht langs de ambassadeurs van onze regio. Dit nieuwe seizoen focust op de ervaringen die in Picardië Wallonië te beleven zijn. De heksensabbat in Elzele, de Ducasse in Ath, de afterworks in de Brasserie Dupont, ... en nog veel meer, vertegenwoordigd door onze ambassadeurs die bereid zijn om geïnterviewd te worden!

Ontdek elke week een nieuw interview met een lokale persoonlijkheid. Je zult nieuwe informatie en anekdotes te weten komen. Je zult zien, er is genoeg om je het hele seizoen bezig te houden op Wapi!

Ik ontdek het

Onze Wapitrotteurs delen hun ervaring met jou

Jade, Audrey, Maxime, Indiana en vele anderen hebben de sites en musea van Picardisch Wallonië ontdekt en delen hun favorieten en indrukken met ons in blogposts die je de hele zomer kunt lezen. Leuke ideeën voor ervaringen in Picardië Wallonië, om te delen zonder mate!

Ik ontdek het

Hoe zit het met jou? Vertel ons over jouw Wapi-ervaringen!

Ook jij kunt je beste foto's van toeristische ervaringen in Picardië Wallonië delen. De origineelste foto's zullen worden herpubliceerd op de Facebook  - en Instagram pagina's van Visitwapi. Om deel te nemen, hoef je je alleen maar te identificeren als @visitwapi en de #enjoywapi te gebruiken!