in Rumes

In de voetsporen van Monique

Deze grensoverschrijdende herinneringsroute neemt u mee in de voetsporen van Henriette Hanotte, een jonge vrouw uit Rumes die, tussen 1942 en 1944, onder de oorlogsnaam ‘Monique’, 135 geallieerde piloten de grens tussen België en Frankrijk hielp over te steken.

Vanuit Rumes (of Bachy) ontdekt u een van de ontsnappingsroutes van het netwerk ‘Comète’ waar ‘Monique’ haar steentje aan bijdroeg. U treedt in haar voetsporen en in die van de Amerikaanse, Engelse, Australische, Canadese, Poolse, Franse, Belgische, ... piloten die langs de uitgestrekte vlaktes gebruik maakten van de clandestiene routes tussen Rumes en Bachy.

In de voetsporen van ‘Monique’, geniet van dit authentieke platteland met zijn landschappen van kleibodems die nog haast ongerept zijn gebleven.


Gedetailleerde wandelkaart en Historisch boekje met talrijke getuigenissen en anekdotes van « Monique » beschikbaar op Wapishop.


Meer weten? Laat u meevoeren door een van onze audiocapsules.

Op een bepaald moment tijdens de wandeling hoort u een boeiend verhaal, onuitgegeven historische feiten of gewoon amusante anekdotes... Kortom, een auditieve ervaring die u niet mag missen!

> klik hier om naar de Cirkwi-pagina te gaan !


These audio capsules are also available in English. You can discover them by clicking here.


De audioclips werden geproduceerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Wallonië in het kader van het Europese INTERREG-project Tourism Lab.

Diensten

  • Parking
Een probleem melden
Een probleem melden
1 - Localisez le problème rencontré

Si votre problème concerne un circuit vélo, cliquez ici

 
2 - Précisez le problème rencontré
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 50MB
3 - Vos coordonnées
Geef uw e-mailadres in
E-mail bevestiging