Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Uitstap naar het Ecopark-Adventure: een te gek klimpark!

Ik wilde graag nog eens gaan klimmen, dus trok ik erop uit en testte het Ecopark-Adventure in Doornik. Probeer me maar eens te volgen op deze straffe parcours.

Ecopark-Adventure: op ontdekking in het bos

Activiteiten genoeg in deze streek. Vorige zondag waagde ik me aan het boomklimparcours in Doornik.

Het Ecopark-Adventure, dat zich uitstrekt over 5 hectaren groen, is meer dan een gewoon boomklimparcours. Met zijn hoge begroeiing, glashelder water en rotsen is het park een vredige plek (ja, zelfs als het er krioelt van de kinderen!).

Je zorgt best dat je er bent zodra het park opent: de lucht is dan nog een beetje vochtig en tussen de bomen hangt dan die typische onderhoutgeur. Persoonlijk ben ik er dol op!

Als een aap van de ene tak naar de andere

Met zijn 4 parcours van verschillend niveau, 2 initiatieparcours, een minipark en een picknickweide kan het park mijn vrienden en mezelf al meteen overtuigen!

ecopark-Adventure

De eerste stap: het onthaal. De tweede stap: het aantrekken van het klimharnas (zorgvuldig vastgegespt en gecontroleerd door de animatoren). Derde stap: de briefing en het initiatieparcours. Daarna ben je zo vrij als… Tarzan! Eigenlijk nog niet helemaal, want je moet verplicht beginnen met het groene parcours.

Als klimmer in hart en nieren, besluit ik om het lichtgroene parcours (voor de beginners) over te slaan en stort ik me meteen op de donkergroene route, om vervolgens verder te gaan met het rode sportieve parcours met klimmuur (waarvoor je toch wat armkracht nodig hebt).

De grootste tokkelbaan van België

Na een honderdtal klimpunten, heel wat trekken op de armen, een paar apenbruggen, drie glijpartijen (gelukkig zonder me pijn te doen), een vijftal keer de slappe lach en een picknick aan het water gaat het richting avontuurlijk parcours (blauw). We kunnen stellen dat ze het beste als laatste hebben gehouden. Eindigend op 2 ongelooflijke tokkelbanen over het Lac d’Orient draagt dit parcours met voorsprong mijn voorkeur weg! Vooral omdat die enorme watervlakte van bovenuit gezien nog indrukwekkender is.

Reken ongeveer 3 uur om alle parcours af te leggen. Niets houdt je natuurlijk tegen om langer te blijven en om af en toe wat uit te rusten of een babbeltje te slaan op de picknickweide terwijl u van de animatie geniet.

Locatie

Rue de l Orient, 7500 Tournai

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Wat doen we zondag? Het is zomer, iedereen naar buiten!

Volgende artikel

Le Petit Montmartre is nog niet gedaan!