Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Wat doen we zondag? Het is zomer, iedereen naar buiten!

Bye bye winter, welkom zomer! Weet u niet wat doen op zondag? Trek uw wandelschoenen of laarzen aan en trek erop uit voor een wandeling in de natuur!

Een zondag in de bossen, de velden of de naburige dorpen? We trekken er graag met zijn allen op uit in de natuur. Maar waar gaan we heen?

Wat doen we zondag? Een natuurwandeling, natuurlijk!

De regio telt heel wat wandelverenigingen. Zo beslisten we in het begin van de lente om de Guides-Nature des Collines te volgen die elke week wandelingen (en soms fietstochten) aanbieden in de regio.

Die keer vertrokken we in Anvaing (Frasnes – Pays des Collines) in het voetspoor van een pionier van onze bossen: de berk. Het programma had mijn clan eigenlijk niet zoveel gezegd als er niet had opgestaan dat men berkensap zou oogsten! Weet u dat een kuur met berkensap in de lente goed is om het lichaam te ontgiften? Wanneer het sap opkomt, boort men een gat (tussen 2 en 5 cm diep), men brengt een buis in en het loopt eruit! De kleintjes wilden dat meteen thuis ook doen (maar er staan geen berken in de tuin)…

Een wandeling met een spookverhaal

Iets anders om de kinderen te lokken? Een verhaal over een spookkasteel! De legende van de witte vrouw die het kasteel van Anvaing aandoet, deed hen als bij toverslag wat sneller wandelen. Op die dag vernamen we dat het kasteel van Anvaing de historische plaats is waar het Belgische leger zich op 28 mei 1940 overgaf. Deze vertelthaltes hebben altijd een effect, zowel op groot als op klein. Zeker eens testen met uw vrienden! 😉

Deze hoek, met zijn kasteel en de oprijlaan, is zo mooi. De Rhosne loopt door het dorp en baant zich een weg doorheen het landschap. Er is maar weinig verkeer en de weg naar het dorpsplein is voorzien van een pad voor fietsers en voetgangers. Praktisch! Twee mooie uurtjes zijn verstreken voor we het doorhadden. Voor wie veel moed heeft, zijn er alternatieve routes om de wandeling nog wat langer te maken!

 

Info en uurrooster

Raadpleeg de kalender van de Guides-Nature des Collines.

 

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Een namiddagje uit met het gezin op het Harby Farm Festival

Volgende artikel

Uitstap naar het Ecopark-Adventure: een te gek klimpark!