Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Een namiddagje uit met het gezin op het Harby Farm Festival

Al 12 jaar organiseert de boerderij van Harby in Anseroeul (Kluisbergen) halfweg september het Harby Farm Festival. Gedurende twee dagen nemen kunstenaars en muzikanten de ruimte in, tot groot genoegen van groot en klein. Het aanlokkelijke programma voor de zaterdagnamiddag overtuigde me om er met het gezien heen te trekken!

De boerderij van Harby, tussen teelt en culturele animatie

In het Heuvelland, niet ver van het Domaine de Jaurieu vindt u de dynamische boerderij van Harby. Deze gemengde boerderij met dieren en gewassen organiseert het hele schooljaar lang pedagogische dagjes uit, maar heeft ook stages en paardrijtochten tijdens de vakanties en activiteiten voor groepen van kinderen en volwassenen. Maar dat is nog niet alles! Elk jaar organiseert de boerderij van Harby in september bovendien een folkmuziekfestival dat gekend is als het Harby Farm Festival. Al 12 jaar lang lokt dit festival liefhebbers van rock, ska en blues, van alle leeftijden en alle generaties … De familie Duthout, die de eigenaar is van deze mooie vierkantshoeve, koos voor diversificatie en blijft duidelijk niet bij de pakken zitten!

harby-farm-festival-enfant

Een familiefestival

Zaterdagnamiddag, het zonnetje schijnt. Muziek, grime, een ballonnentovenaar, schilderijen, een goochelaar, … pony’s! Mijn kinderen stonden alvast te trappelen om te vertrekken naar het festival van de boerderij van Harby! Bij aankomst was de gratis animatie voor de kleinsten al in volle gang en de eerste band van de namiddag maakte zich klaar om aan het optreden te beginnen. Vanaf de eerste noten zette Bric et Broc de toon. De muziek werkt aanstekelijk, er wordt opgeroepen om de planeet te redden en de sfeer is ontspannen. Aan de ingang wagen enkelen zich aan kledingruil terwijl anderen vertwijfeld de aanwezige dassen en helmen (voor paardrijden, geen gemotoriseerde tweewielers!-) bestuderen. ;).

Naast het zeefdrukatelier hebben de meisjes aan de ballonnen- en grimestand het erg druk. De ene wil een “blauwe hond”, de ander heeft liever een “roze konijn”. Vervolgens kijken we nog naar een doldwaze goochelaar en wagen we ons aan een kleurrijke tekening … Aan de ingang wachten de pony’s ons op voor de rondrit! Aan alles is gedacht voor de kinderen, die krijgen geen kans om zich te vervelen!

harby-farm-festival-decouverte

Nieuwe muziek, plaatselijk bier

We worden door de geur van braadworst, suikerwafels en beignets naar de bar gelokt! Voor mij een Ducassis, een Tournay voor meneer en een Quintine voor de vrienden AUB! Niets beter dan een streekbiertje als omlijsting bij het muzikale programma. Blakma en Uncle Waldo (twee groepen die ik u ten stelligste kan aanraden) betreden achtereenvolgens het podium. We waarderen zeker ook de milieuvriendelijke kant van dit festival met het doordachte sorteersysteem en de herbruikbare bekers in de kleuren van het festival waarvoor een waarborg betaald moet worden.

Het festival biedt ook een campingformule aan voor wie volop wil genieten van de twee festivalavonden (de groep Scarbone 14 stond op de affiche van de vrijdag, Alek et les Japonaises op de zaterdag).

Reken 5€ voor de vrijdagavond, 12€ voor de zaterdag (8€ in voorverkoop, 5€ voor de -12-jarigen en gratis voor de kinderen jonger dan 8) en 2€/pers voor de camping. Democratisch, toch!

In 2016 afspraak op 10 september! Hier verneemt u meer over de activiteiten van de Boerderij van Harby: http://fermeduharby.be/

 

Locatie

Chemin du Harby 3. 7750 Anseroeul

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Moulin du Mouflu: voor u getest!

Volgende artikel

Wat doen we zondag? Het is zomer, iedereen naar buiten!