Gepubliceerd op in de categorie : Smaken

Moulin du Mouflu: voor u getest!

Ik wilde er al een eeuwigheid naartoe… Eindelijk ging het richting Moulin du Mouflu, op ontdekking naar de geraffineerde keuken van Bernadette en het vurig enthousiasme van Michel…

Drinken, eten, slapen

De oude molen Moulin du Mouflu heeft een onbetwistbare charme en werd omgebouwd tot een restaurant en een bijzondere b&b. In de Moulin du Mouflu kan je iets gaan drinken, heerlijk gaan eten én je kunt er blijven slapen! Vorig weekend ging ik er, uiteraard in goed gezelschap, heen om te proeven van de gereputeerde keuken van Bernadette en te genieten van het aanstekelijke enthousiasme van Michel!

De Moulin du Mouflu: een authentiek kader

We zijn de deuren van de molen maar net voorbij of we bevinden ons al in een uniek, volledig houten interieur waarin het drijfwerk van de oude molen mooi tot zijn recht komt. Michel, vroeger mecanicien van vak en heer des huizes, verwelkomt ons met veel enthousiasme.

Als de zon van de partij is, kan ik je aanbevelen om te starten met een aperitief in de tuin. Je kunt er genieten van een fruitige kir, vergezeld van wat kleine, smakelijke amuses. De grote garnalen in citroenblad zijn mijn favoriet. Aarzel vooral ook niet om aan de chef te laten weten wat u ervan vindt!

In haar halfopen keuken bereidt Bernadette ons een eerlijke, streekgebonden keuken die zowel licht als overheerlijk is. Michel doet er van zijn kant alles aan om ons zo goed mogelijk te bedienen en om voor een gezellig moment te zorgen. Hij is geen man van weinig woorden: hij praat over zijn huis en zijn passie die hij deelt met zijn vrouw, namelijk racen met de sidecar.

Wanneer authenticiteit en moderniteit hand in hand gaan

De kaart werd bewust beperkt gehouden met twee menu’s: het seizoensmenu (telkens drie maanden beschikbaar) en het suggestiemenu (dat elke week wisselt).

Het voorgerecht ziet er alvast beeldig uit: een ceviche van zeeduivel met avocado. Het gerecht weet ons te verleiden met zijn zachte in olijfolie gepocheerde zalm, vergezeld van enkele takjes geroosterde tomaten. Hier hoort een goede wijn bij van Pascal Delfosse, mijn favoriete sommelier. Wat het dessert betreft, waren we absoluut weg van de combinatie gebakken zomerfruit en citroenijzerkruid.

Waar ik bijzonder van houd bij de Moulin du Mouflu is, behalve het atypische van de gastheer en
-vrouw, de lichte, heerlijke en geraffineerde gastronomie, bereid met respect voor de lokale seizoensproducten, met toch die kleine exotische toets.

Ik moet bekennen dat ik volledig gecharmeerd ben teruggekeerd van dit adresje, met slechts één malende vraag in het achterhoofd: waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?

Locatie

28 Quesnoit, 7890 Ellezelles

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Volgende artikel

Een namiddagje uit met het gezin op het Harby Farm Festival