Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Le Petit Montmartre is nog niet gedaan!

Mededeling voor alle liefhebbers van kunst en ambachten: afspraak op 07/09/2014 op de Place du Vieux Marché aux Poteries in Doornik, voor de laatste ‘Le Petit Montmartre’! 

Snuisteren op ‘Le Petit Montmartre’

Elke eerste zondag van de maand (na een heerlijke brunch op een terras van de grote markt van Doornik uiteraard) ga ik flaneren op de Vieux Marché aux Poteries.

Opgesteld aan de voet van de Notre Dame en het belfort is ‘Le petit Montmartre’ een waar genoegen! Ik die graag kunstenaars en ambachtslui aan het werk zie, moet toegeven dat deze kleine markt (waar echt een Parijse sfeer hangt) alles heeft om voor te zwichten. Schilderijen, aquarellen, tekeningen, juwelen, beelden, kunstwerken… Je weet niet weer eerst zien! Waar ik vooral van hou is de bijzondere sfeer die er hangt. De kunstenaars storten zich er volledig op hun passie en delen hun kennis met het bewonderende publiek.

Le Petit Montmartre

Om er ten volste van te genieten, raad ik je aan om tegen het einde van de voormiddag te gaan. De markt is dan al goed op gang, er is dan volop muziek en er heerst een ongelooflijk enthousiasme.

Op en top ambachtelijk

Voor mij is de topper dit jaar het 100% Doorniks spel Le Pion des Trous. Wat is er zo bijzonder aan? Het wordt gemaakt in Doornik in een re-integratiewerkplaats. Ik moet toegeven dat ik de spelregels nog niet helemaal heb gesnapt, maar goed. (Ik steek het op de afleidende bedrijvigheid bij de naburige stands). Neemt niet weg dat dit super gezellige spel aanzet tot samen zijn en plezier maken. Onmiddellijk uit te proberen dus met je vrienden of familie!

Wanneer gaan we?

Schilders, aquarellisten, tekenaars, beeldhouwers, buurtbewoners en bezoekers komen elkaar er elke eerste zondag van de zomermaanden tegen. Dit jaar rest er slechts één zondag (7/9), maar volgende zomer kan je vast en zeker weer terecht op ‘Le Petit Montmartre’!

Doornik Petit Montmartre in 2016

De 1e zondag van het seizoen: 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus en 4 september 2016.

Locatie

Place du vieux marché aux Poteries, Tournai

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Uitstap naar het Ecopark-Adventure: een te gek klimpark!

Volgende artikel

Onvoorzien bezoekje aan de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal van Doornik