Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Het nieuwe fietsnetwerk van Picardisch Wallonië: dat wordt trappen dit herfst!

Dit herfst kunnen fietsliefhebbers heel Picardisch Wallonië doorkruisen dankzij het nieuwe fietsnetwerk dat zich uitstrekt over 1.600 km. In het zadel dus!

Een nieuw en eigen fietsnetwerk

Dankzij het systeem van de knooppunten (een netwerk van genummerde punten, eenvoudig en ingenieus, ontwikkeld bij onze Vlaamse buren) biedt het nieuwe fietsnetwerk van Picardisch Wallonië iedereen de mogelijkheid om zijn fietsparcours naar eigen goeddunken samen te stellen.

Dit netwerk van tochten op maat is zowel bestemd voor gezinnen als voor verwoede fietsers en omvatzo’n 1.600 km aan bewegwijzerde routes in Picardisch Wallonië.

Picardisch Wallonië maakt een inhaalbeweging

Vlaanderen heeft heel wat voorsprong maar Picardisch Wallonië is niet bij de pakken blijven zitten. Het is niet voor niets dat Valérie en Alice, de vertegenwoordigsters van het Maison du tourisme van Picardisch Wallonië de voordelen van het nieuwe fietsnetwerk van Wapi kwamen bejubelen tijdens de « Fietsenwandelbeurs » in Mechelen.

Deze beurs wordt druk bezocht door Vlamingen en Nederlanders (die fietstoerisme heel gewoon zijn) en is DE onmisbare afspraak voor alle liefhebbers van fietsen en wandelen (al 3 jaar). Picardisch Wallonië heeft die niet gemist!

 “‘Het eerder familiale publiek vertoonde feel interesse voor het fietstoerisme, de wandelingen of openluchtactiviteiten die Picardisch Wallonië te bieden heeft”, zo vertellen Emilie en Alice. “Duizenden bezoekers hebben dit nieuwe netwerk in Wallonië met veel enthousiasme onthaald. Sommige vonden het wel lastig om Picardisch Wallonië op de kaart te situeren maar de korte afstand tussen onze regio en de Vlaamse grens wist hen gerust te stellen. “

Op uw plaatsen, klaar … fietsen maar!

Maak u maar klaar om te fietsen! Geniet van de prachtige tochten door de vlaktes of de heuvels van de twee natuurparken van Picardisch Wallonië  (het natuurpark van het Pays des Collines en het natuurpark van de Plaines de l’Escaut), in de  dorpen of in  de karaktervolle steden (Doornik, Aat, Enghien, Moeskroen) die ons mooie Picardisch Wallonië bepalen.

Zin om het fietsnetwerk in avant-première te testen? Contacteer dan het Maison du tourisme de la Wallonie picarde: info@wapinature.be

Valerie

Vrijwillige natuurgids Valérie woont zelf in het Pays des Collines en leidt u langs paden, wegen en landweggetjes om u betoverende en rustieke pareltjes te laten ontdekken ...

Vorige artikel

Wapi-dag in het Onze-Lieve-Vrouw met de roos hospitaal

Volgende artikel

Er was eens … het Folkloremuseum