Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Bezoeken, Familie

Sportief weekend in de Stad met de 5 Klokkentorens voor Ben Roelants en zijn gezin.

De vorige keer stelden we u het verblijf van Nathalie Van den Berg en haar man Jeroen Van Es in het Pays des Collines voor. Ontdek deze keer de avonturen van Ben Roelants, zijn vrouw en hun twee kinderen in Doornik en de Mont Saint-Aubert. Ben Roelants, Vlaamse influencer en journalist, staat bekend om zijn vele reisreportages in “Het Nieuwsblad” alsook om zijn agentschap “Evenaar”. Doorblader zijn reisfoto’s, bekijk zijn video’s en breidt uw “to do list” voor deze zomer uit!

Het avontuur van Ben Roelants en gezin begint met een sportactiviteit in het Ecopark Adventures van Doornik. Boomklimmen, reuzentrampolines, boomhutten… en de grootste tokkelbaan van België (330m) die de Carrière de l’Orient doorkruist. Een mooie uitdaging voor jong en oud, en ook al waren onze avonturiers niet altijd even op hun gemak op het parcours, ze wisten zich uitstekend te redden! Na deze adrenalinestoot bleek het naast het Ecopark gelegen Terrasse de l’Orient een mooie plek voor een ontspannende lunch.

Het avontuur gaat verder door in Doornik met de schattenjacht Totemus, een nieuwe app ontworpen voor meerdere Waalse steden. Een kans voor het gezin om de mooiste troeven van de Stad met de 5 Klokkentorens te ontdekken en haar twee beroemdste door de UNESCO erkende gebouwen: het Belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Aan het einde van de dag is het ontspannen langs de kaaien en tapas eten op het terras van het restaurant Corto Malté ! Daarna is het tijd om terug te keren naar hotel Floréal Panoramique  op de hoogtes van de Mont Saint-Aubert om nog even van het adembenemende uitzicht op de Scheldevallei te genieten. Als je daar geen mooie dromen van krijgt…

De volgende morgen staat het gezin vroeg op om de 7 km lange wandeling van de dichters van de rijzende zon op de Mont Saint-Aubert te trotseren, een niet te missen wandeloord in de streek. Op het programma: ontdekking van mooie paden, op stenen gegraveerde gedichten en prachtige uitzichten op de stad… De tweede dag in de streek van de Mont Saint-Aubert ronden ze af met een lunch in het restaurant Les Pélerins voor een ludieke en ontspannende namiddag in het park van het Floréal Panoramique.

Ontdek de avonturen van Ben Roelants en gezin in foto’s en video’s!
En bezoek zeker Wapi Vakantieland…

 

 

Rendez-vous en terre inconnue, en Wapi

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes