Ongewone gezinsmomenten

Ongewone plekjes in Wapi voor momenten van geluk !

Zin om een ongewone namiddag door te brengen met je kinderen ? Droom je van originele ervaringen die de hele bende zullen verrassen ? Wil je ongewone momenten delen dicht bij huis ? Volg onze tips voor uitstapjes in Picardisch Wallonië : er zijn enkele leuke hoekjes en attracties die het hele gezin zullen verrukken !

Boomtoppenpad en zintuiglijk park in de Plaines de l’Escaut

Het boomtoppenpad is een loopbrug die zich tussen de stammen en takken door slingert op een hoogte van 16 meter ! Bewonder het bos vanaf de toppen en luister naar het zingen van de vogels… Ga vervolgens naar het ludieke, zintuiglijke park waar de blotevoetenpad, de Pic’orée en la Flânerie de la lisière voor u wachten. Een waar genoegen voor de kinderen ! Afspraak in het Maison du Parc naturel des Plaines de l’Escaut – Betalende toegang.

Kinderpiste in het Automuseum in Leuze-en-Hainaut

Voor kleine kereltjes en hun papa (voor meisjes ook !) is het Automuseum de grot van Ali baba voor de auto ! Naast de 300 tentoongestelde voertuigen beschikt het museum over een minipiste waarop de kinderen zich kunnen uitleven… Maak plaats ! Afspraak in het Automuseum, De Mahy-verzameling – Betalende toegang.

Eul’Pichour in Elzele

Elzele heeft heel wat verrassingen en verbazingwekkende ontmoetingen in petto voor jong en oud! Zoals Eul’Pichour. Zij staat achter het Landhuis van het Pays des Collines en zal je verrassen met een straal en andere streken ! Maar sst… Afspraak achter het Landhuis van het Pays des Collines – Voorzie een munt van € 1.

Klim naar de top van het belfort in Doornik

De 257 treden van een voormalige middeleeuwse uitkijktoren met een uitzicht van 360° beklimmen is een dappere onderneming voor ridders en prinsesjes in spe. Afspraak in het belfort van Doornik, op de Grand-Place – Betalende toegang.

Onder de rok van een reus in Aat

Zie het groot… en dans onder de rok van een echte reus van Aat! In het Reuzenhuis kun je zelfs het hoofd van een van hen dragen en de beroemde personages ontdekken die tijdens de Ducasse paraderen. Kun je het of kun je het niet ? Reuzenavonturen in het vooruitzicht… Afspraak in het Reuzenhuis van Aat – Betalende toegang.

Treed binnen in het Huis der Reuzen!

Bekijk het artikel van de Wapiblog

Een namiddag met de ezels in Frasnes

Wat zou je vinden van een zondagnamiddag met ezels ? Dat is wat de Ezelfokkerij van het Pays des Collines je te bieden heeft ! Er zijn 150 ezels van verschillende rassen die je kunt aaien, strelen, liefkozen…. De kinderen kunnen helpen bij het melken terwijl de moeders zichzelf kunnen verwennen met cosmetica op basis van ezelinnenmelk die ze in het winkeltje kunnen kopen. Afspraak in de Ezelfokkerij van het Pays des Collines – Open op zondag van 14 tot 18 uur – Gratis.

Wandeling in ezeltempo in Hellebecq (Silly)

De boomgaard van Hellebecq, in de buurt van Silly, biedt familiewandelingen en buitenschoolse activiteiten aan voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Hier kunnen kinderen ezeltje rijden terwijl hun ouders hen leiden ! Verschillende circuits worden aangeboden in een landelijke omgeving… Haal adem ! Afspraak in de Boomgaard van Hellebecq – Op afspraak – Betalend.