Gepubliceerd op in de categorie : Bezoeken

Treed binnen in het Reuzenhuis!

De reuzenkalender werd begin februari in Aat voorgesteld. Het jaar van de reuzen werd dus goed ingezet. Laten we samen het Reuzenhuis binnengaan …

Een reuzeleuk gezinsuitje

Het Reuzenhuis is een leuk idee voor een uitstapje met het gezin en de ideale plaats om de kinderen kennis te laten maken met de bekende figuren uit de plaatselijke overlevering.

Op dus naar het Huis van de Reuzen, met mijn gezinnetje! Er is een heel programma voor de kleintjes (die overlopen van de verbeelding) die zich aan enorme kinderetende monsters verwachten. Een bewijs dat wat uitleg niet overbodig is als men deze grote traditie wil bestendigen.

Mijn kinderen staan toch perplex. We moesten wel wat in ruil achter de hand houden om iedereen van het nut van deze tocht te overtuigen … La Trattoria, Italiaans restaurant op het plein van Aat dat sterk in de smaak lijkt te vallen bij de plaatselijke bevolking (reserveren gewenst) moest die klus klaren. De halve porties op de kaart zijn een goed idee voor de kinderen (halve lasagna, halve cannelloni, halve pizza, …), de prijsjes zijn redelijk, de bediening is er snel en er zijn ook kleurstiften verkrijgbaar (maar je moet er naar vragen).

Binnen in het Huis van de Reuzen

Daarna was het hele gezin klaar voor de ontmoeting met die beroemde Reuzen die zich op enkele stappen van het plein schuilhouden. Het Maison des Géants gaat tijdens het weekend om 14u open. Het onthaal is in de Dienst voor Toerisme tegenover de Eglise St Julien.

Het herenhuis waarin het museum gevestigd is, is een oud neoklassiek kasteel in de stijl van Lodewijk XV met een interieur dat uit de jaren 1900 stamt. De interactieve knoppen die in de verschillende zalen de filmpjes opstarten, zijn leuk vermaak voor de kleintjes die genieten van de Reuzen op het scherm. De allerkleinste kruipen bewonderend onder de rok van een echte Reus. De grotere zijn geneigd om de knuppel van Goliath over te nemen maar … niet aanraken! In de serre achteraan het gebouw kunnen de sterksten zich eens aan het dragen wagen. Tenslotte is de glijbaan “cheval Bayard” in de tuin een verplichte halte voor 3-9-jarigen.

Wie het bezoek met een kleine wandeling wil verlengen, kan kiezen voor het circuit des Lumières (2km, geschikt voor kinderwagens) dat in het Huis van de Reuzen start. Deze wandeling brengt u langs de Jardin des Arts waar de kinderen vrij kunnen rondlopen alvorens u de vestingen en de slottoren van kasteel Burbant aandoet … Een reusachtig uitstapje dat de verbeeldingskracht van de allerkleinsten doet werken!

Info over de kalender van de reuzen: hier!
Afspraak:

  • la Ducasse des Géants (UNESCO) – het 4de weekend van augustus
  • Internationaal festival van klokkenspel in Ath – Alle zaterdagen van de zomer (02/08 – 9/08 – 16/08 – 23/08) 
Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Gastronomische reis naar La Petite Madeleine 

Volgende artikel

Eerste editie van het Feest van Picardisch Wallonië per fiets… check!