Feest in de tuin !

Plantenfeesten en tuinbeurzen kondigen de komst van de lente aan in Wapi…

Vanaf het begin van de lente floreren de evenementen in de mooiste tuinen van Picardisch Wallonië. Deze botanische en florale bijeenkomsten zijn vaak goede gelegenheden om het zeldzame stuk te ontdekken dat nog ontbreekt in je tuin, maar dat niet alleen. Het zijn unieke opportuniteiten om steden te ontdekken, of domeinen die geklasseerd zijn bij de mooiste tuinen van Wallonië, of om waardevol advies te krijgen van boomkwekers en andere professionele tuinders. Ontdek de niet te missen vaste afspraken !

Bloemenmarkt in Doornik – Doornik, elke Goede Vrijdag

Een honderdtal tuinbouwers bedekt de Doornikse kasseien met duizenden bloemen die allemaal even kleurrijk zijn, en dat sinds het begin van de 19e eeuw. De datums voor de jaren 2018 tot 2020 zijn: 30 maart 2018, 19 april 2019 en 10 april 2020. Gratis.

Tuinbeurs van Edingen – Park van Edingen, april

In het park van het Kasteel van Edingen spreken 250 exposanten af om hun passie te delen. Boomkwekers, tuinbouwers, architecten en tuinaannemers geven je advies. Meer dan 15.000 bezoekers worden elk jaar verwacht. Betalende toegang.

Bekijk het artikel van de Wapiblog

Plantenfeest – La Feuillerie in Celles, april

De eerste niet te missen verkooptentoonstelling van La Feuillerie, romantisch park van de 19e eeuw. Ontdek een enorme verscheidenheid van planten (bomen, struiken, rozenstruiken, vaste planten en eenjarigen, grassen, varens, bollen, zaden…) en de beste boomkwekers en tuinbouwers van het land. Betalende toegang.

Bekijk het artikel van de Wapiblog

Floraliën – Leuze-en-Hainaut, elke eerste mei

Vanaf het ochtendgloren nemen bloemisten, boomkwekers en tuinbouwers de Grand-Place van Leuze en de Place du Jeu de Balle in om een tapijt van bloemen, planten en struiken van alle soorten en kleuren te leggen. Gratis.

Rododendrons en azalea’s – La Feuillerie in Celles, mei

Tweede lenteafspraak van La Feuillerie in Celles voor boomkwekers die gespecialiseerd zijn in rododendrons en azalea’s. Betalende toegang.

Ik ontdek

Lentefeest op het kasteel – Antoing, mei

In het kasteel van de Prinsen van Ligne en op de Place Bara geniet je van een bloemenmarkt die verschillende soorten planten, zaden, bloemen en struiken aanbiedt. Maar ook: bloemschikwedstrijd, demonstraties, animaties en bezoek aan de donjon en de wallen. Gratis markt en € 1 voor het bezoek.

Ik ontdek

Tentoonstelling Oosterse Bonsai – Park van Edingen, mei (tweejaarlijks - 2019)

De tentoonstelling Oosterse Bonsai biedt boomkwekers, pottenbakkers, demonstraties, de verkoop en tentoonstelling van 100 boompjes in de zaal van de Acacia’s en in de voormalige paardenstallen van het park van Edingen. Betalende toegang.

Ik ontdek

Plantenfeest – La Feuillerie in Celles, september

De herfstafspraak van La Feuillerie met de mooiste planten en laatste nieuwigheden. Betalende toegang.

Ik ontdek