Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Evenementen

Antiek, planten en tuindecoratie

Vier keer per jaar organiseert de Feuillerie in Celles (Doornik) vermaarde tentoonstelling met verkoop die bijzonder populair zijn bij liefhebbers van planen en antiek. Om mijn tuin op te fleuren, trok ik naar twee evenementen: de “Plantendagen” en “TuinAntiek en Decoratie” die daar in de lente en de zomer worden georganiseerd.

Tips sprokkelen in de Feuillerie in Celles

Nu staat mijn besluit vast, dit jaar neem ik mijn tuin eens onder handen. Ik ga hem inrichten, voorzien van kleurrijke planten en er elke week wat in werken! Ja, allemaal goed en wel … maar hoe begin je daaraan? Niet iedereen heeft immers groene vingers … Gelukkig vind je goede tips in overvloed bij la Feuillerie in Celles ! Daar, in dit prachtige park in Engelse stijl uit de 19de eeuw komen de beste Belgische en buitenlandse plantenkwekers elk jaar samen. Vertel hen over je tuinprobleempjes en zij vinden vast een oplossing! Afhankelijk van de bodem, de ligging van je tuin en de beschikbare ruimte wijzen ze je de weg naar DE ideale planten! Heide geeft zo de voorkeur aan een zure bodem, hortensia’s houden van schaduw of halfschaduw. Sinds april staat in een hoekje van mijn tuin een prachtige hamamelis die het deze winter goed zal doen!

feuillerie04-deco01

Tuindecoratie, voor dat ietsje meer

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor tuinen met kleine hoekjes, een insectenhotel, aardewerken potten in een originele vorm, ludieke figuren of ongewone fonteinen. Het is toch zalig om door een tuin te wandelen en er naast een groepje planten een klein voorwerp aan te treffen dat nuttig is voor insecten of een figuurtje (geen kitsch hoor!). Van verrassing naar verrassing, ontdekking naar ontdekking: het leven in de tuin evolueert met de seizoenen mee! Ik het ook voor smeedijzer en tuinmeubelen, ik weet zeker dat ik tijdens de juni-afspraak in de Feuillerie wel iets zal vinden … Ook stoffen hangmatten en stoelen voor klein en groot zijn in; je hangt ze aan een boom of aan een schommel. Het is zo rustgevend om door de lanen van het park te wandelen en ideetjes op te doen voor je eigen tuin. Eindig je bezoek met een pauze in de terrashoek vlakbij de waterpartij, het is zalig om van een sapje te nippen temidden van de exposanten en je droomtuin te bedenken …

feuillerie12-rdz-vs02

Volgende afspraak eind september

Zo rond Sint-Katrien beginnen bomen te wortelen, hoog tijd dus om navraag te gaan doen! Gelukkig kan je daarvoor terecht tijdens de volgende Plantendagen tijdens het weekend van 27 en 28 september in de Feuillerie in Celles. Het kost wel wat om binnen te gaan (8€/pers. – gratis voor kinderen onder de 14 jaar) maar kwaliteit vind je er steevast!

De afspraken van de Feuillerie in 2015:  
– Plantendagen (25 & 26 april)
– Rododendrons en azalea’s in bloei (9 & 10 mei)
– TuinAntiek en Decoratie (niet dit jaar!)
– Plantendagen (26 & 27 september)

Locatie

Rue de la Feuillerie,1 . 7760 CELLES

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Het Lasemo-festival: een bijzondere sfeer die je moet beleven!

Volgende artikel

Gezinsbezoek aan de Tiny-tentoonstelling in Doornik