Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Het Lasemo-festival: een bijzondere sfeer die je moet beleven!

Het Lasemo-festival brengt het park van Edingen in een magische sfeer. Volg mij doorheen deze bijzondere, gezellige, ietwat gekke en… duurzame wereld!

Lasemo, here we come!

Elk jaar blinkt het Lasemo-festival uit op vlak van bijzonderheden. We zijn nog maar net door de poorten van het park of we worden al overvallen door een unieke sfeer en… we zijn vertrokken voor 3 festivaldagen!

Eerste halte is de camping om onze tent op te zetten. Hou je van de hippiesfeer? Blijf dan zeker kamperen. Vorig jaar verraste de groep La rue Ketanou de kampeerders met een geïmproviseerd optreden tussen het frietkraam en de camping. Een zalig moment!

Een vrolijk gestoord festival

Feeërieke circussen, koorddansers, humoristen, vuurspuwers, zwalkende steltlopers, meeslepende fanfares, door vuur gedreven artiesten… Al wie deelneemt aan Lasemo weet ons te vervoeren naar een andere plek, daar waar de regen ons niet deert. Elk jaar opnieuw slaagt Lasemo erin om de festivalgangers te verbluffen. Dit kan je gewoon niet slecht vinden… Er is echt voor elk wat wils!

Wat ik zo leuk vind aan dit festival is dat je er in alle eenvoud kan genieten van een moment ontspanning, terwijl je naar goede muziek luistert en de ongelooflijke acts bewondert. Het ritme van het leven vertraagt er en alles is er aanwezig om volop te genieten van elk moment: een lekker biobiertje om te degusteren en lekkere lokale seizoensgerechten om van te smullen.

Wanneer feesten rijmt met duurzaamheid

Misschien wist je het nog niet, maar Lasemo is een pionier wat duurzame events betreft. De doelstelling? De festivalgangers een leuke tijd bezorgen op een slimme manier, met respect voor iedereen… en uiteraard voor de natuur!

De stands bieden lokale seizoenproducten aan, de aankleding van het park gebeurt met recupmaterialen, tal van verenigingen stellen er interactieve ateliers voor over het thema milieu, de festivalgangers gaan er op een milieuvriendelijke ‘droge wc’, en het festival moedigt de zachte vervoersmiddelen aan om de impact van de verplaatsingen te beperken. Geen enkele reden dus om er niet volop van te genieten!

Lasemo 2014 is helaas al afgelopen… Afspraak volgend jaar!

Locatie

Avenue Elisabeth 7850 Enghien

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Bezoek aan het Belgische kleine Versailles… het kasteel van Beloeil!

Volgende artikel

Antiek, planten en tuindecoratie