Gepubliceerd op in de categorie : Smaken

Top 10 van de mooiste terrasjes in Picardisch Wallonië – Deel 1

Wie aan de zomervakantie denkt, ziet meteen ook zonnige terrasjes voor zich! Dit is uw top 10 van de mooiste terrasjes van Picardisch Wallonië!

Voor mijn top 10 heb ik me gebaseerd op de suggesties van de fans van de Facebookpagina van de Dienst voor Toerisme van Picardisch Wallonië. Op zoek naar mooie zomeradresjes!

De mooiste terrasjes in WAPI

1. De Grand-Place van Doornik

In het historische centrum, aan de voet van het Unesco-belfort, tegenover de Lakenhalle nodigen tal van terrasjes ons uit om even bij te komen … De waterstralen vormen een prima vermaak voor de kinderen terwijl de volwassenen genieten van een streekbiertje! Handige tip: breng droge reservekledij mee voor de kleintjes …
Le Beffroi / L’Orchidée – Grand Place – 7500 Doornik

2. De Grand-Place van Aat

Alles is hier op reuzenmaat: het Maison des Géants, de Espace gallo-romain, het Lichtcircuit, de Tour Burbant … Er heerst een gezellige sfeer en alle cafés serveren het lokale bier: de beroemde Gouyasse.
La Régence / Le Mercier – Grand Place – 7800 Aat

3. Het terras van het Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessen

Om in de sfeer te blijven van dit volledig gerestaureerde Godshuis uit de middeleeuwen serveert de cafetaria biertjes, zoals de Hélkiase, en wijnen uit Beaune. De kinderen kunnen onbevreesd over het zonnige terras of door de gangen van de tuin vol geneeskrachtige kruiden rondrennen.
Place Alix de Rosoit – 7860 Lessen

4. Het terras van het Maison des plantes médicinales in Flobecq

Natuur en ontspanning aan de rand van de tuinen van het Maison des plantes médicinales in Flobecq. Op de kaart staan enkele specialiteiten op basis van planten: engelenkruid, vlier, linde, kamille, hertshooi … Pas op met het water: het is niet zo diep maar kinderen hebben de gevaarlijke gewoonte om zich te ver te wagen!
Rue Georges Jouret 9d – 7880 Flobecq

5. Het terras van restaurant Paradiso in Srambruges

Te midden van de bossen van Beloeil, vlakbij de zandzee. Hier is het rustig en kan men vogels horen zingen. ’s Namiddags drinkt men er een glas in de schaduw van de parasols aan de rand van een waterpartij waarin visjes rondzwemmen, een echte attractie voor kinderen! Ook aangenaam ’s middags en ’s avonds om te genieten van salades en Italiaanse gerechten.
Rue de Tournai 312, 7973 Beloeil

 

Ontdek topplaatsen in Wapi en geniet van een pauze op een terras.

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Zin in een herfstwandeling en een verfrissende pauze?

Volgende artikel

Fietstocht | In het wiel van de herinnering aan 14-18