Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Zin in een herfstwandeling en een verfrissende pauze?

Er valt heel wat te wandelen in Picardisch Wallonië! Tijdens een bezoek deze zomer aan de streek van Frasnes-lez-Anvaing volgden we enkele wandelgidsen voor een tocht van twee uurtjes door de landelijke streek van het Pays des Collines. Daarna zegen we neer aan een tafeltje in de taverne van brouwerij Dubuisson in Leuze-en-Hainaut. Een tof programma voor een mooie herfstavond met het gezin, bijvoorbeeld!

Een natuurwandeling in Œudeghien

Vrijdagavond. Het was mooi weer. We hadden een afspraak met de Guides-Nature des Collines om de route te verkennen van de wandeling die zij zondag 5 oktober om 14u voorstellen in het kader van hun opendeurdagen.

Het vertrekpunt is de Place d’Œudeghien, aan de kerk. Met een tiental mensen trokken we op tocht. Met een buggy voor de kleinste en heel wat bemoedigende woordjes voor de grootste spruit trokken we op ontdekking door het dorp en de omgevende velden. Het is een erg aangename route. Eric, die onze vrolijke bende voorging, leidde ons langs prachtige paadjes door velden en bossen. Zalig om door de ongerepte natuur te wandelen, en wat een rust! De scouts die hun kamp opsloegen in een veld in de buurt leken evenveel van deze streek te genieten als wij. De paarden, de koeien en ook een bearded collie vergezelden ons tijdens deze wandeling, tot groot genoegen van de kinderen! De mooie boerderijen die we zagen, getuigen van het rijke en landelijke verleden van het du natuurpark van het Pays des Collines. Met nog enkele herfstkleurtjes erbij wordt deze feestelijke wandeling zeker een succes! Meer informatie vindt u op de blog van de Guides-Nature.

Gesmaakte degustatie bij brouwerij Dubuisson

Van al dat wandelen krijg je trek! (En ook versleten schoenen …) Op de terugweg naar Doornik kwamen we langs Pipaix in de gemeente Leuze-en-Hainaut, waar drie ambachtelijke brouwerijen zijn: Brasserie Dubuisson, la Brasserie à Vapeur en Brasserie Dupont. (Reken ongeveer op 15 minuutjes rijden tussen Œudeghien en Pipaix). We hadden zoveel trek in een stoofpotje en een streekbiertje dat we er niet aan konden weerstaan. De kinderen mochten kiezen: we hielden halt aan de brouwerij van de Trollen! Inderdaad, brouwerij Dubuisson is bekend om zijn Cuvée des Trolls en ook het wereldberoemde Bush. De taverne werd genoemd naar deze twee belangrijke producten: le Troll & Bush. De ruimte is groot, de sfeer is er gezellig, de stijl is modern en traditioneel. Op de kaart staan streek- en biergerechten die natuurlijk geserveerd worden met een biertje van het huis! Er is ook een menu met traditionele kindergerechten voor een zacht prijsje. Elke zaterdag om 15 uur kan men de brouwerij bezoeken, zo vertelde ons de ober. En als het bier echt in de smaak valt, kan je nog eens langs de shop: dozen met trollen, glazen van Bush, T-shirts of Prestige-flesjes wachten u er op.

balade-oeudeghien-biere

Alle adresjes

Locatie

Chaussée de Brunehaut, 40 . 7911 Oeudeghien (Frasnes-lez-Anvaing)

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Vier het oogstfeest met het hele gezin in het Pays des Collines

Volgende artikel

Top 10 van de mooiste terrasjes in Picardisch Wallonië – Deel 1