Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Wandelen op de Kluisberg

Niets is beter dan een wandeling op de Kluisberg om van een mooie winter- of zomerdag te genieten. Volg mij in het spoor van trekkers, fietsers en ruiters.

Vertrekpunt: het Maison des Randonneurs

Het Maison des Randonneurs (Huis van de Trektochten), in het hartje van het Heuvelland, is een uitstekend vertrekpunt voor alle sportieve en minder sportieve wandelaars. Ik nodig u uit om de constructie van deze plek te bewonderen. Dit gebouw uit hout en glas past perfect in deze bosrijke omgeving!

Helaas is het slechts open tijdens het seizoen en stonden we die dag voor een gesloten deur. Maar als kenner van de streek kan ik u alleen maar sterk aanbevelen om er tijdens het seizoen even een kijkje te gaan nemen. In het Maison des Randonneurs vindt u een groot aanbod aan toeristische informatie over de streek. Kortom, alles om amateurwandelaars gelukkig te maken. Blijf nog even als u tijd hebt om binnen de lopende tentoonstellingen te bezoeken.

Wij kiezen voor het landschapscircuit van 6,5 km … en hup, we vertrekken op avontuur, klaar om de Kluisberg te ontdekken. (Klik hier om de topofiche te downloaden)

Wandelen op de Kluisberg

Ondergedompeld in de natuur op de Kluisberg

Via deze wandelroute van twee en een half uur van smalle paden tussen de beuken ontdekken we de natuur en een aantal prachtige landschappen. Geen grote toeristenstromen… De Kluisberg is van ons! We lopen langs een heleboel informatieborden over gevarieerde thema’s. Ideaal om van alles bij te leren over de fauna, de flora, de geschiedenis en de legendes van de streek.

En als we de legende mogen geloven, vindt al wie met zijn blote voeten in de Liefdesbron staat (kleine bron in het hartje van het Kluisbos), binnen het jaar gegarandeerd een lief.

Restaurants op de Kluisberg

Na inspanning komt (uiteraard) ontspanning. Op de Kluisberg vinden we tal van restaurants en tavernes, voor elk wat wils en voor ieders budget. Veel restaurants zijn op die dag gesloten. Gelukkig zijn we even zoet met de Giftshop. Ideaal voor tijdens de feestdagen! Eten doen we bij les Acacias, bovenaan op de berg. De uitgelezen plek om weer op krachten te komen met een lekkere traditionele Belgische keuken.

Locatie

Enclus du Haut 30A. 7750 Orroir

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Bezoek aan bierbrouwerij Dubuisson, de bakermat van het Bush-bier

Volgende artikel

De Kerstman groet u!