Gepubliceerd op in de categorie : Natuur

Natuurwandeling | De korte luswandelingen van Silly

Elke 1e woensdag van de maand organiseert de dienst toerisme van Silly een natuurwandeling in de streek. We zoomen in op de korte luswandelingen van Silly.

Voor de Saint-Marcoultkapel in hartje Silly sluit ik me aan bij Guy en een tiental wandelaars voor een natuurwandeling van 5 km… Het is een prachtige dag en de zon schijnt volop. Ga je met me mee?

Een natuurwandeling toegankelijk voor iedereen

De korte luswandelingen van Silly zijn gericht op gezinnen en zijn toegankelijk voor iedereen”, vertelt Guy, onze natuurgids van vandaag. “We zorgen altijd voor landelijke wandelingen door bossen, langs boerderijen en leuke wijken en over mooie paden. We proberen de wandelingen zo aangenaam mogelijk te maken voor de wandelaars.” 

De meeste wandelaars zijn met vrienden gekomen. Het contact met de deelnemers is onmiddellijk goed verlopen. We vertrekken en snuiven de frisse lucht op in ons Picardisch Wallonië!

Silly en haar charmante omgeving

We vertrekken aan de Saint-Marcoultkapel. Na een tiental minuten stappen, trekken we het bos van Silly in op ontdekking naar de lokale plantengroei. Als je hier in de buurt komt wandelen, raad ik je aan om je auto te parkeren op de parking des Amoureux die langs de Chemin des Ronds ligt. Wandel rond in het bos tussen de eiken, de kastanjelaren en de berken en luister naar gezang van de vele vogels.

Tijdens de korte luswandeling van Silly heerst volledige rust, alles draait rond ontspannen en de frisse lucht opsnuiven. Wanneer we het bos uit komen, gaat de natuurwandeling verder langs velden, boerderijen, koeien en rustgevende landschappen. We houden even halt om met een landbouwer te praten voor we onze laatste kilometer inzetten. De wandeling eindigt langs de Sentier du Mai, een smal paddat ons terugbrengt naar de Kapel.

Na de inspanning, tijd voor ontspanning

Houd je van een lekker, fris biertje? Op de terugweg ben ik even gestopt bij de Brouwerij van Silly om er een paar Titjes te kopen… “Het is een verfrissend witbier met de smaak van koriander en gedroogde sinaasappelschil”, zoals de Brouwer dat zo mooi zegt. Hij is al de 5de generatie die de brouwerij uitbaat. Hoe kan je niet smelten voor zo’n aantrekkelijk voorstel ? Ik kan je ook de Pink Killer aanraden. Dit fruitige en dorstlessende biertje op basis van roze pompelmoesis perfect in de zomer!

Zin om in de omgeving van Silly te gaan wandelen? De gidsen van de korte luswandelingen van Silly verwelkomen je elke 1e woensdag van de maand (vertrek om 14 uur). In 2015 : 01/04 (Petit Parc d’Enghien), 06/05 (Place de Thoricourt), 03/06 (Place de Petit-Enghien), 01/07 (zaal SillySports in Bassilly), 05/08 (Chapelle de St Marcoult in Silly), 02/09 (Place de Hoves), 07/10 (Place de Bois-de-Lessines), 04/11(Place de Labliau).

Locatie

Rue de Saint Marcoult 7830 Silly

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Een namiddag in het automuseum, op ontdekking tussen de collectie Mahy

Volgende artikel

Wapi-dag in het Onze-Lieve-Vrouw met de roos hospitaal