Gepubliceerd op in de categorie : Bezoeken

Een namiddag in het automuseum, op ontdekking tussen de collectie Mahy

Mahymobile, dat is veel meer dan een museum… Het is de passie van de oprichter, zonder wie de prachtige voorouders van onze huidige auto’s al lang vergeten zouden zijn! 

Wanneer eenvoud een echte schat verhult

Het automuseum Mahymobiel ziet er tussen zijn vier muren van plaatijzer heel bescheiden uit, maar herbergt ware automobieliconen. De autocollectie Mahy, gevestigd in Leuze-en-Hainaut, blijkt zelfs een van de belangrijkste ter wereld te zijn.

Gezien ik verre van een autokenner ben, nam ik een vriend die gepassioneerd is door auto’s mee naar een van de knapste autocollecties ter wereld!

Een unieke, uiteenlopende collectie

Oude auto’s, brandweerwagens, auto’s met pedalen, ouderwetse fietsen, prinsessenkoetsen, … Het automuseum stelt bijna 300 voertuigen tentoon. Dit ongelooflijk stuk erfgoed illustreert perfect de evolutie van de automobiel, en elk voertuig van de collectie Mahy heeft zijn eigen verhaal!

 

Symbolische wagens en cinemavedetten

Anekdotes en weetjes, de auto’s van Mahy hangen aaneen van de herinneringen. Sommige wakkerden de steelzucht van dieven aan, andere hebben hun stempel gedrukt op de automobielgeschiedenis door hun innovaties of waren vedettes op het grote scherm.

Ik raad je aan om het museum te bezoeken met een gids. De leden van het team van het museum van Mahy zijn echte adepten en kunnen je veel meer vertellen over de verschillende wagens dan eender welk boek. Terwijl je door de gangen van het museum flaneert, zal de gids je er bijvoorbeeld op wijzen dat de wagen van Guust Flater perfect werd bewaard. Alle onderdelen zijn nog origineel! Zelfs de auto uit de film The Longest Day en de Jaguar uit Le Petit Baigneur kan je er bewonderen. Indrukwekkend toch?

Of je nu een autofreak bent of niet, het museum van Mahy is de ideale plek om meer dan 110 jaar automobielgeschiedenis te ontdekken.

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Eerste editie van het Feest van Picardisch Wallonië per fiets… check!

Volgende artikel

Natuurwandeling | De korte luswandelingen van Silly