Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Een ochtend op het ‘Salon des Antiquaires et Belle Brocante’ in Doornik

Drie keer per jaar vindt het ‘Salon des Antiquaires et Belle Brocante’ plaats in Doornik, een grote antiek- en rommelbeurs. Op het programma: rondsnuffelen en opgraven.

Zondagochtend: ofwel hang ik wat rond, ofwel ik ga naar de markt, flaneer ik en geniet ik van een lekker lange brunch… Andere favoriete bezigheid: gaan rondsnuffelen op een rommelmarkt. Ook al is ‘Les Bastions’, de overdekte vlooienmarkt van Froyenne, me meer vertrouwd, toch trok ik deze eerste zondag van november naar de antiek- en rommelbeurs van Doornik!

Richting antiekbeurs

U kent de antiek- en rommelbeurs van Doornik nog niet? Daar moet u dan dringend iets aan doen. Bijvoorbeeld door dit artikeltje te lezen. Deze Doornikse brocantebeurs heeft immers een mooie reputatie opgebouwd. Ze vindt drie keer per jaar plaats in Tournai-Expo en lokt veel exposanten en bezoekers.

Het evenement is eerder een rommelmarkt dan een antiekbeurs (deze editie tenminste), maar het is de gedroomde plek voor al wie op zoek is naar dat ene ding… die zeldzame parel! Je moet er wat wel speur- en snuffelwerk voor over hebben en je moet goed kunnen onderhandelen!

Salon des Antiquaires et Belle Brocante’ in Doornik

Internationaal erkende kwaliteit

Het ‘Salon des antiquaires et belle brocante’ wordt al bijna 30 jaar erkend voor zijn kwaliteit en trekt exposanten vanuit heel de wereld aan. Tussen de snuisterijen, meubelen, het porselein, vinyl, de bronzen beelden, doeken, muntstukken, postkaarten en vele andere beeldjes… is er altijd wel iets te vinden! Ik ging ditmaal door de knieën voor kristallen miniborrelglaasjes: ideaal om te genieten van de lokale elixirs!

Niet enkel snuisterijen!

Verborgen tussen alle rommelkraampjes springen twee kleine stands ertussenuit: ‘Les trésors de Jamy’ (de schatten van Jamy) en xxx. Omdat ik van culinaire ontdekkingen houd, was ik meteen verleid door deze twee producenten. Ze zijn al enkele jaren aanwezig op de beurs en weten de lekkerbekken uit het publiek keer op keer te betoveren. Ik hield vooral van de zomerhoning, een echte lekkernij met een explosie van aroma’s en boordenvol smaak.

Wat me nog meer deed zwichten voor ‘Les Trésors de Jamy’ is dat wanneer je aan deze dame vraagt waarom haar producten een plaats verdienen op een rommelmarkt, ze doodleuk antwoordt: “De was die de bijen produceren om hun honingraten mee te maken, is die niet dezelfde soms als die waar we onze meubels mee opboenen?”. Tja, breng daar maar iets tegen in…

Miste u de laatste editie van het ‘Salon des Antiquaires et Belle Brocante’ van Doornik? Geen paniek, de volgende rommelmarkten vinden plaats op dezelfde plaats in augustus (14-16/08) en november 2015 (30/10-1/11)!

Locatie

Rue du Follet 30, 7540 KAIN

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Er was eens … het Folkloremuseum

Volgende artikel

Ontdek de tentoonstelling ‘Dessin fin de siècle’ in het Museum voor Schone Kunsten