Steden

Zin om wat door de stad te slenteren? Te midden van landbouwgebied telt Picardisch Wallonië enkel rustige, niet al te grote steden.

Doornik en Ath, twee steden van kunst en geschiedenis, laten u graag hun historisch centrum ontdekken. Neem plaats op een terrasje op de Grote Markt of kuier wat door de winkelstraten. In Moeskroen verwelkomen tal van restaurants u of kunt u deelnemen aan een van de vele festiviteiten.

Grand Place de Tournai

Doornik, stad van kunst and geschiedenis

Het middeleeuwse Doornik is rijk aan UNESCO-erfgoed en heeft een geschiedenis van twee millennia. Als geboorteplaats van Clovis is het een van de oudste steden van België. Hier kun je langs de Schelde wandelen op de gerenoveerde kaden, rondsnuffelen bij brocanteurs en antiquairs... en aan tafel gaan!

Ontdekken

Ath, stad van de reuzen

De reus Aat wordt bezocht vanuit de onlangs binnenstad. Je slentert er door de winkelstraatjes naar het marktplein om er een Gouyasse te drinken. Je naar het Reuzenhuis gaat dat de geheimen onthult van de beroemde Ducasse, die 500 jaar oud is!

Ontdekken

Moeskroen, stad van de Hurlus

Moeskroen heeft een aangeboren zin voor gastvrijheid en gezelligheid die het hele jaar door tot uiting komt in vele evenementen. Er zijn hier uitstekende gastronomische restaurants om de fijnproevers te plezieren.

Ontdekken