in Tourpes
>

Les Saisonnières van de Dupont brouwerij

De Saisonnières de la Brasserie Dupont van vorig jaar was een groot succes bij het publiek. Goed nieuws: het is terug voor een nieuwe editie. Al meer dan 100 jaar worden de 14 bieren van het assortiment gebrouwen in de familiebedrijven van de voormalige boerderij-brouwerij in Tourpes. Ook dit jaar wordt het pand omgetoverd om plaats te maken voor feestelijkheden! Brasserie Dupont kondigt tot eind september 7 exclusieve data aan om een bier uit het assortiment te presenteren. 


Zaterdag 27 april: Saison Dupont, de must-have

Saison Dupont, ook wel bekend als "de klassieke Belgische saison", wordt al sinds 1920 gebrouwen en heeft sindsdien naam gemaakt over de hele wereld! Deze Saisonnière neemt je mee terug in de tijd dankzij een meeslepende ruimte. Brasserie Dupont nodigt je uit om haar archieven, collecties en historische voorwerpen te ontdekken. Dankzij deze ervaring zult u beter begrijpen hoe de heerlijke Saison Dupont wordt gemaakt. "Dit traditionele bier was bedoeld om de dorst van seizoensarbeiders op de boerderij te lessen. Het werd in de winter gebrouwen en liet het enkele maanden gisten in houten vaten voordat het in de zomer werd geserveerd. Saison Dupont staat nu bovenaan onze exportlijst en is een referentie in de Belgische brouwtraditie. We zijn verheugd dat we hem eren voor deze eerste Saisonnière 2024. Dit zal worden gevolgd door een reeks afterworks elke donderdag in juni om andere bieren van de brouwerij Dupont in de kijker te zetten, met evenementen, proeverijen en concerten". Olivier Dedeycker, brouwingenieur en directeur van Brasserie Dupont. Op 27 april zal het publiek in Les Saisonnières ook het genoegen hebben om 100% lokale gerechten te proeven, bereid door chef-kok Florent Ladeyn, in een warme en muzikale sfeer.