De toeristische routes

Heel wat leuke themawandelingen

Picardisch Wallonië is beroemd om zijn vele wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterpaden die haar twee natuurparken (Het Natuurpark van het Pays des Collines en het Natuurpark van de Plaines de l’Escaut) en zijn karaktervolle steden (DoornikAatMoeskroen…) doorkruisen.

Via een dozijn bewegwijzerde thematische wandelingen kunt u de mooiste landschappen van Picardisch Wallonië ontdekken. Wandel als koppel, met vrienden, met familie door het omliggende platteland, doorkruis bossen, vlakten, heuvels en dorpen om de specifieke kenmerken van de Wapi te ontmoeten!

 

De artistieke wandelingen

Artistieke wandelingen vormen een uitgelezen mogelijkheid om op een luchtige manier de mooiste plekjes van Picardisch Wallonië te ontdekken. Tijdens uw wandeling maakt u kennis met kunstenaars van bij ons en beleeft u vreemde ontmoetingen ...

Ik ontdek het

De interpretatiecircuits

Door deze wegen te volgen en de informatieborden te lezen, komt u meer te weten over de geschiedenis van de plaatsen die u doorkruist: de mensen die er geleefd hebben, het erfgoed en de geschiedenis van de stad ...

Ik ontdek het

De bierroutes

Picardisch Wallonië telt vijftien ambachtelijke brouwerijen die in totaal meer dan 100 bieren produceren. Onderweg kunt u dus op heel wat verschillende plaatsen proeven en de biercultuur ontdekken. Download onze fietsroutes.

Ik ontdek het