De knooppunten

Picardisch Wallonië wordt doorkruist door een enorm netwerk aan paadjes en kleine landweggetjes.

Met de fiets of te voet, natuurliefhebbers komen ongetwijfeld aan hun trekken dankzij 1600 km fietsknooppunten en 700 km wandelroutes waarvan 350 km bewegwijzerd met knooppunten ... Eindeloos wandelplezier ligt op u te wachten!

Het systeem van de “Knooppunten” of “Points-noeuds” werd een vijftiental jaar geleden bedacht in Vlaanderen en heeft zich geleidelijk uitgebreid tot de hele regio van Vlaanderen, Nederland en Duitsland.

De routes zijn met elkaar verbonden zoals een wegennet. Het grondgebied is bedekt met een dicht net van mazen, die lussen vormen. Op het terrein is elk kruispunt genummerd en voorzien van een baken met het nummer van het kruispunt en pijltjes naar de volgende genummerde kruispunten.

Op de kaart wordt elke sectie vermeld met een afstand. De wandelaar of de fietser met een kaart van het netwerk van de zone kan zo zijn route vrij samenstellen, verlengen of inkorten tijdens het traject, en oneindig veel routes creëren. Het netwerk is bovendien toegankelijk in beide richtingen.

Ontdek Wapi per fiets!

In Picardisch Wallonië zijn er 1.600 kilometer bewegwijzerde fietsroutes volgens het systeem van de knooppunten. Dit netwerk doorkruist de 23 gemeenten van Picardisch Wallonië en de twee natuurparken: 7.500 bakens werden geplaatst in 2014! Het netwerk is ook verbonden met de Waalse fietsroutes, de Vlaamse knooppuntnetwerken en de fietsroutes en groene paden van Frankrijk.

Meer te weten

Ontdek Wapi al wandelend!

In Picardisch Wallonië zijn 350 km met knooppunten bewegwijzerde wandelroutes aangelegd in het Pays des Collines. De 350 km aangelegde wandelroutes strekken zich uit over de gemeenten Mont-de-L‘Enclus, Frasnes-Lez-Anvaing, Ellezelles, Flobecq en het noorden van Celles en Aat. De bordjes hebben een bordeauxrode kleur met de knooppuntnummers in een witte cirkel. De routes zijn aangelegd om wandelaars een grensoverschrijdend wandelnetwerk met de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek aan te bieden. In totaal zijn er 2500 bordjes gemaakt die het noorden van Picardisch Wallonië omvatten.

Meer te weten

Bestel uw kaarten