Feesten in een kasteel

Ontdek de kastelen van Picardisch Wallonië in stijl tijdens prestigieuze evenementen…

Picardisch Wallonië, land der prinsen, is de wieg van de familie van de prinsen van Ligne. Dit beroemde adellijke geslacht van België, dat teruggaat tot de 11e eeuw, ontleent zijn naam aan het dorp Ligne, gelegen tussen Aat en Doornik in Picardisch Wallonië. De kastelen van Antoing en Beloeil zijn vandaag nog steeds in hun bezit en verwelkomen je met pracht en praal tijdens enkele festiviteiten. De kastelen van Attre en Edingen vormen ook een uitgelezen kader voor prestigieuze feesten.

Beloeil, 06/05/2014, Concours des Amarillys auc Château de Beloeil. Photo Coralie Cardon

Amarylissenwedstrijd - Kasteel van Beloeil, april/mei

Meer dan 6000 amaryllissen bekleden en veranderen gedurende negen dagen de prinselijke residentie met een discreet en vluchtig parfum. Van de grote trap tot de appartementen van de veldmaarschalk, van het salon van de Ambassadeurs tot de kamer van Epinoy word je bedwelmd door boeketten amarylissen. Betalend.

Lentefeest in het Kasteel - Kasteel van antoing, mei

Dit bloemenevenement wordt vooral gewaardeerd om de familiale sfeer en het bloemenparcours waarop je het kasteel van de Prinsen van Ligne kunt ontdekken. Bloemenmarkt in het kasteel en op het plein, animaties, demonstraties, bezoek aan de kerker en aan de wallen…

Internationale Muzikale Ontmoetingen van Edingen - Kasteel van Edingen, augustus

Elk jaar aan het einde van augustus wordt het unieke kader van het park en het kasteel van Edingen het toneel van muzikale ontmoetingen. Deze ontmoetingen verenigen internationaal befaamde artiesten en studenten op Master Classes die openstaan voor het publiek. De concerten worden gegeven in de voormalige paardenstallen van het kasteel, aan de ingang van het park, of in de salons van het kasteel. Betalend.

Les Féeries de Beloeil - Kasteel van Beloeil, augustus

De Féeries de Beloeil creëren een fantastische en magische sfeer in één van de mooiste domeinen van België. 300 kunstenaars, 19 opvoeringen en 3 gezelschappen trekken door het park voor een uitzonderlijke avond. Betalend.

Picknick in het kasteel van Attre - Kasteel van Attre, september

Voor deze picknick in de tuin reserveer je je picknick (bestaande uit streekproducten) of breng je je eigen picknick mee om te genieten van concerten, bezoeken en entertainment in het prestigieuze kader van het kasteel van Attre.

Orchideeën en passie uit Azië - Kasteel van Edingen, april

Deze tentoonstelling belicht de ontelbare soorten en duizenden variëteiten orchideeën die onze planeet telt. Ze vindt om de twee jaar plaats in de voormalige paardenstallen en de zaal van de acacia’s van het kasteel van Edingen en is altijd een groot succes. Betalend.