De Tunnel

Deze hyperbool is geïnspireerd op schelpen en micro-organismen uit de zee. Het kunstwerk biedt een moment van afzondering en bezinning, weg van de drukte. De langgerekte vorm versterkt het uitzicht en geeft de bezoekers een uniek gevoel van betrokkenheid bij het landschap. Dat gevoel wordt geaccentueerd door de ligging op een plateau dat uitzicht biedt over de ruime regio.

Deze installatie is een van de 9 kunstwerken die u kunt ontdekken langs de grensoverschrijdende route “Over hellingen en heuvels”. Deze route loopt langs een heuvelrij die zich uitstrekt van west naar oost, van Watten en de Katsberg in Frankrijk over Kemmel in Vlaanderen tot de Hoppeberg (La Houppe) in Wallonië. Het hoogste punt - net geen 200 meter boven de zeespiegel - vormt een opmerkelijke landmark.

Deze kunstwerken kenmerken zich door een eenvoudige geometrie én een gemeenschappelijk materiaal: wilgentakken. Een structuur van droge takken als basis wordt langzaam bedekt met levende, evoluerende vegetatie. Het zijn objecten die betreden kunnen worden, die een andere perceptie van ruimte en licht geven; ze benaderen de natuurlijke habitats die door dieren worden gebouwd.

Ga naar het dichtstbijzijnde fietsknooppunt: knooppunt 16.

Volg onze voorgestelde route (12,7 km - Beklimming 275m D+): 36 - 3 - 93 - 9 - 22 - 12 - 1 - 8 - 38 - 36

Adres: Rue du Beau Site - 7912 Saint-Sauveur, Frasnes-lez-Anvaing – GPS-coördinaten: 50,710694 - 3,628278

Dit werk is tot stand gekomen met de steun van Wallonië.