Vijf vermaarde chocoladehuizen wachten u op in Wapi.

Chocolade zei u ?

Vijf vermaarde chocoladehuizen wachten u op in Wapi.

Van de klassieke praline tot de bedelaars, via koekjes en andere cacaosmaken, vindt u vast en zeker wat u zoekt in Picardisch Wallonië.
Vijf bedrijven die gespecialiseerd zijn in chocolade hebben een verleidelijke reeks originele zoete hapjes ontwikkeld: pralines met chocolade-peer ganache, passievruchten, zonnebloempralines of zelfs zwarte truffels zullen uw smaakpapillen prikkelen. Deze chocolademakers gebruiken lokale producten om het beste in hun chocolade naar boven te halen.
Er staat ons nog maar één ding te doen: proeven!

Chocolaterie C Comme - Dottignies

In 2007 installeerden twee chocoladeliefhebbers chocolaterie C Comme... in Dottignies. De gezellige fijnproeverszaak heeft ook een ruimte voor koekjes en snoepgoed. Hebt u liever pralines ? Proef één van de vele verbazingwekkende smaken zoals passievrucht, thee of cuberdon. In de zomer is er artisanaal ijs of lavendelmakrons. Een heerlijkheid!

Meer te weten

Chocolaterie Maison Léger – Edingen en Doornik

Al sinds 1995 vervaardigen de Broeders Léger truffels, pralines en allerlei andere lekkernijen. Er wordt geen plantaardig vet toegevoegd, alleen cacaobonen van topkwaliteit ! Hun topproduct : breekchocolade. Het smaakparadijs « Maison Léger » wacht u op in Doornik en Edingen.

Meer te weten

Chocolaterie Caroline D - Moeskroen

Kom binnen in de wereld van Caroline en haar atelier ! Haar werkblad en haar gereedschap staan centraal in haar winkel. Al uw zintuigen worden geprikkeld bij Chocolaterie Caroline D in Moeskroen.

Meer te weten

Délices et chocolats – Templeuve en Hollain

Cédric Cardon, bekroond door verschillende jury’s in de Scheldevlakte, ontwikkelde een gamma heerlijke en lekkere artisanale chocolaatjes. U moet zeker eens een bezoekje brengen aan één van zijn winkels in Templeuve of Hollain (Brunehaut) om er te genieten van « Délices et chocolats » in de winkel naast het atelier. Naast de klassiekers vindt u er ook unieke producten met lokale ingrediënten, zoals de ganache van appel en peer uit de boomgaarden van Brunehaut, de praline met hazelnoten en koffie of de praline met rozenlikeur.

Meer te weten
Cédric Detaeye

Cédric De Taeye, Torréfacteur et Chocolatier - Elzele

Een terugkeer naar de oorsprong met de chocolade van Cédric Taeye. De chocolatier van Elzele maakt zijn chocolade met natuurlijke bonen zoals vroeger. Een correcte branding van de cacaobonen is inderdaad het geheim om hun aromatische potentieel volledig tot uitdrukking te laten komen en een unieke chocolade te verkrijgen. Het is met veel passie dat Cédric ons dit erfgoed met elk chocoladestukje laat beleven. Proef bonen van over de hele wereld!

Meer te weten

Ophélie Stuyck Chocoladefabriek

Sinds 2017 runt Ophélie Stuyck een ambachtelijke chocoladefabriek in Ostiches, op een steenworp afstand van Le Blanc Moulin. Pralines, truffels, koekjes, chocoladedranken, orangettes of originele creaties gekoppeld aan de feestelijke momenten van de kalender worden er gemaakt. Allemaal gemaakt met Callebaut chocolade en natuurlijke producten. Om deze exotische en heerlijk gearomatiseerde wereld te ontdekken, worden er ook workshops georganiseerd.

Ik ontdek het

Zeg het met Belgische chocolade

Bekijk het artikel van de Wapiblog