Zes vermaarde chocoladehuizen wachten u op in Wapi.

Chocolade zei u ?

Zes vermaarde chocoladehuizen wachten u op in Wapi.

From classical praline to mendiant sweets, to biscuits and other cocoa flavors, you’re sure to find something of interest in Picardy Wallonia. Five houses specialising in chocolate have developed an enticing offer of original sweet bites, including pralines with chocolate-pear ganache, passion fruit, sunflower praline and even black truffle. Your taste buds will be tickled. These expert chocolate makers showcase local produce to bring out the best of their chocolate. All you have to do is taste them!

Chocolaterie C Comme - Dottignies

In 2007 installeerden twee chocoladeliefhebbers chocolaterie C Comme... in Dottignies. De gezellige fijnproeverszaak heeft ook een ruimte voor koekjes en snoepgoed. Hebt u liever pralines ? Proef één van de vele verbazingwekkende smaken zoals passievrucht, thee of cuberdon. In de zomer is er artisanaal ijs of lavendelmakrons. Een heerlijkheid !

Meer te weten

Chocolaterie Maison Léger – Enghien en Doornik

Al sinds 1995 vervaardigen de Broeders Léger truffels, pralines en allerlei andere lekkernijen. Er wordt geen plantaardig vet toegevoegd, alleen cacaobonen van topkwaliteit ! Hun topproduct : breekchocolade. Het smaakparadijs « Maison Léger » wacht u op in Doornik en Enghien.

Meer te weten

Chocolaterie La Montagne – Frasnes-Lez-Anvaing

In Frasnes-Lez-Anvaing ligt chocolaterie La Montagne waar alle chocolaatjes en pralines in huis worden bereid. Geniet van de vernieuwende texturen en smaken zoals de zonnebloempraline of de praline met zwarte truffel en gebrande hazelnoot (ontwikkeld in samenwerking met het prestigieuze Château du Mylord in Ellezelles).

Chocolaterie Caroline D - Moeskroen

Kom binnen in de wereld van Caroline en haar atelier ! Haar werkblad en haar gereedschap staan centraal in haar winkel. Al uw zintuigen worden geprikkeld bij Chocolaterie Caroline D in Moeskroen.

Délices et chocolats – Templeuve en Hollain

Cédric Cardon, bekroond door verschillende jury’s in de Scheldevlakte, ontwikkelde een gamma heerlijke en lekkere artisanale chocolaatjes. U moet zeker eens een bezoekje brengen aan één van zijn winkels in Templeuve of Hollain (Brunehaut) om er te genieten van « Délices et chocolats » in de winkel naast het atelier. Naast de klassiekers vindt u er ook unieke producten met lokale ingrediënten, zoals de ganache van appel en peer uit de boomgaarden van Brunehaut, de praline met hazelnoten en koffie of de praline met rozenlikeur.

Meer te weten
Cédric Detaeye

Cédric De Taeye, Torréfacteur et Chocolatier - Elzele

Een terugkeer naar de oorsprong met de chocolade van Cédric Taeye. De chocolatier van Elzele maakt zijn chocolade met natuurlijke bonen zoals vroeger. Een correcte branding van de cacaobonen is inderdaad het geheim om hun aromatische potentieel volledig tot uitdrukking te laten komen en een unieke chocolade te verkrijgen. Het is met veel passie dat Cédric ons dit erfgoed met elk chocoladestukje laat beleven. Proef bonen van over de hele wereld!

Zeg het met Belgische chocolade

Bekijk het artikel van de Wapiblog