1/2 dag

Reuzen en lichtjes in Aat

 

Leef een hele namiddag op het ritme van de reuzen! Ontdek hun huis, proef hun bier en maak een blauw getinte avondwandeling…

 

Bezoek aan het Reuzenhuis

Het Reuzenhuis is gelegen achter het toeristisch kantoor van Aat, handig om inlichtingen in te winnen over de streek! Het biedt een kennismaking met deze emblematische figuren van Noord-Frankrijk en van Aat in bijzonder: de fabricage, het dragen, de volkstradities, de festiviteiten ... Via films en audiopunten kunt u de hoogtepunten van de feesten beleven. Ga aan het einde van het bezoek via de serre naar buiten en maak een wandelingetje in de tuin achter het gebouw, u hebt er een prachtig uitzicht op het kasteel Cambier waarin het museum ondergebracht is.

Meer te weten

Gouyasse-pauze op de Grand-Place d’Ath

Profiteer na uw bezoek van een terrasje op de Grand Place om een streekbier te proeven: Gouyasse, Saison, Urchon, Goliath, Ducassis... Al deze dranken worden gebrouwen volgens de oudste brouwmethode die nog wordt beoefend, op slechts een paar kilometer van het stadscentrum, in de Brasserie des légendes in Irchonwelz. U kunt uw wandeling voortzetten in de aangrenzende winkelstraten.

Meer te weten

Circuit van de lichtjes (2km – 1h00)

Wacht idealiter tot de zon ondergaat om aan het Circuit van de Lichtjes te beginnen. Blauwe diodes begeleiden u naar de bezienswaardigheden van de stad: het Reuzenhuis (vertrekpunt), het kasteel Burbant, de huizen van de Rue Beugnies, het Gallo-Romeins Museum. Download de audiocommentaren om tijdens de hele wandeling naar de commentaren te luisteren.

Het circuit ontdekken