Verblijfsidee voor het hemelvaartweekend - 2 dagen/1 nacht

Gezinsweekend tijdens het festival “Toverkunsten, de Straat en U” in Aat

 

Elke Hemelvaartsdag is het hetzelfde verhaal : artiesten vullen de straten van Aat ter gelegenheid van het Interdisciplinaire Festival "Toverkunsten, de Straat en U" ! Een niet te missen moment van het jaar voor diegenen die houden van absurde en gekke spektakels, circus, muziek en straatkunsten. Een mooie gelegenheid om tijd door te brengen in Picardisch Wallonië en dit evenement in Aat te combineren met de ontdekking van het heksendorp in het Pays des Collines. Dat is wat ze een “fantastisch” weekend noemen !

 

Dag 1 - Hemelvaartsdag

De reuzenstad Aat ontdekken tijdens het festival “Toverkunsten, de Straat en U” is al fantastisch op zich. De stad komt tot leven tot in alle uithoeken van de verschillende wijken en de hele dag lang volgen de spektakels elkaar op. Wij raden je aan om het lokale bier te proeven in een van de vele cafés van de Grand Place terwijl je van de festiviteiten geniet! Als je trek hebt, zijn er tal van eetgelegenheden. De “Trattoria”, bijvoorbeeld, biedt pasta in alle vormen en kindergerechten aan. Als je een beetje rust nodig hebt aan het eind van de dag, kun je aan de rand van de stad terecht in de taverne “Le Bois du Renard“. Je kinderen kunnen zich uitleven in het speeltuintje terwijl je ze in het oog kunt houden vanaf het terras. Daarna kun je naar de B&B “Au Mont des Collines“ in de heuvels van Elzele gaan voor een welverdiende rust aan de rand van het bos.

Meer te weten

Dag 2 : vrijdag

Ga de volgende ochtend herbronnen in de mysterieuze heuvels van het natuurgebied. Ontdek ook het heksendorp en de beroemde brouwerij: de Brasserie des Légendes. Daar kun je het brouwsel van de beroemde heks Quintine proeven, tenzij je de voorkeur geeft aan de Hercule, een illustere figuur die hier geboren zou zijn! Na het genieten van een van de biergerechten van de Chaudron des Légendes, de taverne vlak naast de brouwerij, ga je naar het Landhuis van het Pays des Collines. Het biedt je een spektakelparcours over de tradities en de verhalen en legendes van de streek.

Profiteer ook van deze verblijfssuggestie op andere belangrijke datums, tijdens andere fantasie-evenementen in Picardisch Wallonië !