Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Sortilèges in Aat… Allen daarheen met de kids!

Bij het Festival “Sortilèges, Rue & Vous !” is er geen sprake van toverdrank, feeënstof (erg in de mode) of dubieuze bezweringen maar van een invasie van artiesten, de ene al gekker dan de andere, in de straten van Aat. Dat stelt je gerust? In ieder geval is het op 14 mei 2015 weer zover: muzikanten, acrobaten, verhalenvertellers, straatacteurs, reuzenmarionetten en fanatici allerhande zullen de Reuzenstad monopoliseren. En ik zal er deze Hemelvaartsdag voor het derde jaar op rij bij zijn met familie en vrienden!

sortileges-1p

 

Een festival dat al zijn 27e editie viert!

Sinds 1988 heeft het festival “Sortilèges, Rue & Vous !” een stevige reputatie opgebouwd in Picardisch Wallonië. Het onthaalt ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers. Aan het hoofd ervan: het Cultureel Centrum van Aat, dat de festiviteiten met meesterhand orkestreert in samenwerking met het Centrum voor Straatkunsten en de stad Aat. Dit festival is altijd multidisciplinair geweest, met straattheater, circus, kermiskunsten, beeldende kunsten en diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen. Een fantastische dag lang laten de organisatoren het marktplein en de andere wijken van het stadscentrum in de handen van gekke en talentvolle artiesten. (Geen angst!). De voorstellingen zijn vaak nieuwe creaties die met humor en poëzie worden gebracht aan een altijd even warm publiek (ik kan het je bevestigen!). En de stad ondergaat voor de gelegenheid een metamorfose met verbazingwekkende en kleurrijke stedelijke decorontwerpen. Als je erbij wilt zijn, kun je je niet vergissen: het is ieder jaar op Hemelvaartsdag, van zonsopgang tot een gat in de nacht.

sortileges-2p

 

Artistieke voorstellingen voor iedereen

Ieder jaar is het programma innoverend en afwisselend, het is onmogelijk je er te vervelen. Een dertigtal gezelschappen geven hun voorstelling in alle uithoeken van de stad Aat. Volg de borden of de “wegwijzers” die rondwandelen en je informatie geven. Of hang gewoon rond op straat (in tegenstelling tot wat je moeder zou gezegd hebben)! Ga naar het opperhof van het kasteel Burbant, naar de Esplanade of naar de Grand Place om van zo veel mogelijk optredens te profiteren… Ieder jaar worden er gezelschappen van andere nationaliteiten en nieuwigheden toegevoegd aan het programma. De Marché de l’Autre Monde (met zijn biologische, lokale en zelfgemaakte producten), het Village associatif en vele andere initiatieven zullen activiteiten aanbieden die kaderen in een logica van duurzame ontwikkeling. Dit alles in een warme, gezellige en familiale festivalsfeer. Bovendien is het volledig gratis!

sortileges-3p

 

Wat je moet weten

  • De datum van het festival “Sortilèges Rue & Vous !”: 25 mei 2017.
  • Het festival is volledig gratis!
  • “Sortilèges, Rue & Vous !” pleit voor ecologische mobiliteit: denk aan carpooling om naar het festival te gaan.
  • Je kunt je traject voorbereiden door je persoonlijk programma samen te stellen op de website van het festival. Handig en milieuvriendelijk (er worden zeer weinig programma’s gedrukt en ter plaatse uitgedeeld)!

Locatie

7800 Ath

Séverine

Onze Doornikse blogster dartelt vrolijk van dorpsfeesten naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Ze deelt met u haar favoriete plekjes en geeft u leuke tips voor een onvergetelijk uitstapje met het hele gezin.

Vorige artikel

Wandeling tussen de bloemen in het park van Edingen

Volgende artikel

In de voetsporen van onze voorouders, de Nerviërs