5 Gallo-Romeinse ervaringen om te beleven !

Verplaats jezelf in de schoenen van een Gallo-Romeinse...

De archeologische sites van Picardisch Wallonië nodigen u uit om in de huid te kruipen van een Gallo-Romein tijdens tijdelijke en seizoensgebonden evenementen die elk jaar opnieuw veel succes kennen. Hieronder vindt u de zes niet te missen ervaringen voor elke zichzelf respecterende Gallo-Romein ... of archeoloog in spe !

 

Demonstraties van ambachten op de Archéosite® en in het Musée d’Aubechies-Beloeil

Elke zondagnamiddag, tijdens het seizoen, komen ambachtslui naar de grootste site voor archeologische re-enactment van België ! Op het programma : het bewerken van been, naaien, pottenbakken, smederij, en het bewerken van brons. Er zijn ook boottochten tijdens de feestelijke weekends, tot groot jolijt van de kinderen.

Van half april tot half oktober.

Ik ontdek

Huwelijk op de wijze van de oude Romeinen

De Archéosite® en Museum van Aubechies-Beloeil en de groep voor historische re-enactment BagacoNervio bieden u de kans om te trouwen of uw beloften opnieuw af te leggen op de wijze van de oude Romeinen ... U trekt tijdens de ceremonie traditionele Romeinse kledingstukken aan. Het huwelijk wordt ingezegend door een Romeinse priester en de akte wordt voor ogen van de goden bezegeld.

Ik ontdek

Gezinsmiddag in de Gallo-Romeins museum van Aat

Maak met het hele gezin kennis met de Gallo-Romeinse periode tijdens workshops waarbij elk gezinslid aan de slag kan. Ontpop u als archeoloog en denk eens aan het opgraven van een Gallo-romeinse villa en boerderij. Bedenk met het hele gezin verschillende graaftechnieken die op de werf worden toegepast. Trek samen op ontdekking naar de parfums en baden van de Gallo-Romeinen of sla een munt. Elke gezinsmiddag heeft een ander thema.

Ik ontdek

Weekend experimentele archeologie

Elk jaar eind augustus brengen Archéosite® en Musée d’Aubechies-Beloeil een weekend experimentele archeologie met verschillende spektakels, animaties en demonstraties georganiseerd door historische troepen. Op het programma : Gallische animaties, gladiatorgevechten, Romeinse militaire manoeuvres, ...

Bekijk het artikel van de Wapiblog

Romeinse maaltijd in de taverne Saint-Géry

In het unieke kader van een 300 jaar oude boerderij in Aubechies, één van de mooiste dorpjes van Wallonië, brengt de chef van taverne Saint-Géry u een heerlijke streekkeuken op basis van lokale producten en een oud Romeins gerecht op basis van de recepten van Apicius ! Van speciale bieren tot streekgebonden snacks vindt u in dit originele en historische kader een vlucht uit de werkelijkheid, op zijn Gallo-Romeins.

Ik ontdek