Gepubliceerd op in de categorie : Smaken

Een uitmuntende avond in La Taverne Saint-Géry

Wie houdt van heerlijke keuken en zich graag eens echt laat verrassen, moet beslist naar La Taverne Saint-Géry gaan, een restaurant dat je zeker zal weten charmeren. Zet je even mee aan mijn tafel voor een uitzonderlijke degustatie…

La Taverne Saint-Géry, een driehonderd jaar oude boerderij

La Taverne Saint-Géry ligt in het centrum van Aubechies, een van de mooiste dorpen van Wallonië, en is een begrip in de streek! En niet alleen de keuken is een omweg waard (binnen enkele regels zal het water je in de mond komen), ook het kader is werkelijk subliem.

Wie zou er niet betoverd raken door de inrichting van La Taverne? Het omliggende landschap is verbluffend mooi. Het restaurant ligt vlak naast een prachtig kerkje, een straatje met kinderkopjes en een vijver, en is gevestigd in een 300 jaar oude boerderij. Het past perfect in het decor. Een tip: vraag aan de chef of je de kerk kan bezoeken na zijn dienst… Hij heeft de sleutels!

Binnen verwelkomen Christophe en Sophie ons in hun grote voorkamer. De oude bakstenen en dito voorwerpen dompelen ons onder in geschiedenis en legendes. Ze voeren ons naar een andere wereld en doen ons reizen!

Een uitmuntende avond in La Taverne Saint-Géry

Wat valt er te eten?

Christophe stelt een streekkeuken voor op basis van lokale producten. Hij looft de korte keten en daar hou ik van! Er worden stoelen verplaatst, klanten praten met elkaar, er heerst een gezellige sfeer.

Kiezen tussen de ‘Pavés maison’ (gevulde aardappelen), regionaal vlees of zalm met speculaas is niet makkelijk! Ik besluit om met mijn wederhelft een ‘Bleuze Tartine’ (de favoriet van Jean-Pierre Coffe, zo blijkt) te proberen. Heerlijk in al zijn eenvoud. Daarna kies ik voor de salade ‘Coussin Bénédictin’ en hij voor de ‘Pavé du Curé’. Het vleesgerecht wordt geserveerd onder een stolp in de vorm van een Chimay-glas en is echt zondig lekker met zijn laag abdijkaas… Dit alles wordt doorgespoeld met een Quintine (een streekbier waar ik erg van hou) en, om in schoonheid te eindigen, volgt er nog een meringuegebak van het huis, bereid door Sophie, de vrouw des huizes zelf.

Kunst op je bord

In de boerderij zien we hier en daar elementen in een felrode kleur. Het gaat om werk van de zogenaamde ‘soigneur de rue’ (Emmanuel Bayon), bekend om zijn sculpturale kunstinterventies. De rode toetsen passen perfect in de aparte wereld van La Taverne. Een echte favoriet!

Locatie

Aubechies

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Appelfeest in Rongy

Volgende artikel

‘Van Ambroise Paré tot Louis Pasteur’ in het Onze-Lieve-Vrouw met de roos hospitaal