Gepubliceerd op in de categorie : Evenementen

Doornik pronkt met lichtspektakel

Van 19 tot 30 december baadt de Grote Markt van Doornik in 1001 lichtjes en kunnen toeschouwers er genieten van een schitterend schouwspel!

Lichtspektakel, een must-have-seen

Dit jaar geen kerstchalets op de Grote Markt van Doornik. De ‘Stad van de Vijf Torens’ zet in op animatie en wil de binnenstad tijdens haar ‘Rêves d’Hiver’ (Winterdromen) meer dan ooit laten stralen. De handelaars spelen hun troeven uit en palmen opnieuw het stadscentrum in. Op het programma staan allerhande activiteiten die de stad doen bruisen van levendigheid.

Beelden, kleuren en geuren vloeien samen. De gevels van de gebouwen op de Grote Markt komen tot leven… Deel jij mee in deze heerlijke feestvreugde?

Uitzonderlijk klank- en lichtspel!

Rijk aan UNESCO-erfgoed, zal de stad Doornik nooit een kans voorbij laten gaan om haar patrimonium in de verf te zetten. Vorig weekend heeft de stad zich uitgedost in een heus licht- en klanktapijt.

Elke avond, van 19 tot 30 december, voert de Grote Markt van Doornik een schitterende show ten tonele bestaande uit een aaneenschakeling van lichtfiguren en -effecten in alle mogelijke stijlen. Terwijl de Grote Markt en het belfort dit prachtige klank- en lichtspel ondergaan, brengt de imposante kerstboom u in de juiste stemming!

Elk spektakel in een eigen sfeer

Alle avonden kunt u genieten van 3 lichtspektakels die elk 15 minuten duren en baden in hun eigen typische sfeer. Persoonlijk vond ik de ‘kindersfeer’ het leukst, maar ook de klassieke en de hedendaagse sfeer mochten er zeker zijn. En mocht u het koud krijgen tussen de verschillende lichtshows door, kunt u uiteraard altijd terecht in een van de nabijgelegen restaurants of bars of bent u van harte welkom in de grote circustent.

Ontdek de foto’s en de officiële video op de Facebook-pagina van het “Maison du Tourisme” (Facebook.com/Visitwapi).

Locatie

grand-place. tournai

Véronique

Voor Véro staat Wapi synoniem voor ontdekkingen, natuur, cultuur, folklore en ... gastronomie! Ze laat dan ook geen kans onbenut om door deze prachtige streek te trekken! Volg haar tips ...

Vorige artikel

Met heel het gezin naar het Gallo-Romeins museum

Volgende artikel

Bezoek aan bierbrouwerij Dubuisson, de bakermat van het Bush-bier