Gepubliceerd op in de categorie : Met vrienden, Natuur, Divers

Top 10 buitenactiviteiten in Wapi – Zomer 2022

Om te genieten van de mooie dagen, met vrienden en familie, is Picardisch Wallonië vol buitenactiviteiten! Niet van plan om ver te gaan deze zomer? Geen paniek! In Picardisch Wallonië is er genoeg te doen om u te vermaken. Deze twee vakantiemaanden zijn de perfecte kans om de streek te (her)ontdekken en dicht bij huis tal van activiteiten te doen. Het Huis voor Toerisme biedt u een selectie van buitenactiviteiten. Scooterritjes, erfgoed, vlinderkassen, schattenjacht, boomklimmen, … Tot welke activiteiten laat jij je verleiden? *
*Deze lijst is natuurlijk niet volledig, vind meer ideeën op visitwapi.be of op onze Facebook pagina

Eco-trott – Plezier op een step
Vanuit het Pays des Collines biedt Eco-trott twee ritten onder begeleiding van een gids: een ontdekkingsrit en een plezierrit.
De eerste is op landwegen zonder verkeer. Het is de voor iedereen toegankelijke rit bij uitstek! De tweede is in het bos en op off-road paden. Een onderdompeling in de geheime natuur voor een rit vol sensaties. Welke ga je kiezen?

Ecopark Adventures – de grootste kabelbaan van België
Wil je opgewonden zijn? Ecopark Adventures bezorgt u een sensatie: een boomklimparcours, waaronder de grootste tokkelbaan van België (330m), een nettenparcours, berghutten, een schattenjacht, enz., dit alles aan de rand van de Carrière de l’Orient in Doornik. De minder avontuurlijken kunnen terecht op de Terrasses de l’Orient voor een drankje of een hapje.

Ontsnappingsspel – onderzoek!
1 rugzak vol raadsels, 1 team, 1 prachtige omgeving, 100 minuten.
Dit is wat je te wachten staat tijdens de Anigma missie, een ontsnappingsspel in openlucht deze zomer in Edingen en Silly! Ontdek de plek op een onvermoede manier en beleef een fantastische tijd met familie of vrienden…

 

 

Luchtballonvaren – alles om u in de lucht te krijgen
Als u kiest voor een vlucht met de Belgian Balloon Club, krijgt u de kans om in een heteluchtballon over uw streek te vliegen. Je zult een opwindende ervaring beleven. Dus denk er niet aan om op een bankje te gaan zitten wachten tot de gastvrouw je roept, die zal er niet zijn. Je zult deel uitmaken van de bemanning, en het avontuur kan beginnen.

Op de weg – een ritje met een elektrische scooter
Wilt u het Waalse Gewest op een originele manier verkennen? Wel, in Hellebecq, in Silly, wacht u een geweldige rit. Het concept? Rijd door de regio op een elektrische scooter om het lokale erfgoed en de producten te ontdekken.

Bluewalks – Grenzen overschrijden
Ontdek de regio met Bluewalks.
Dit zijn begeleide wandelingen tussen Frankrijk en België te voet, per fiets en per boot tussen juni en september 2022 in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.

 

 

Totemus – Ga op een schattenjacht
Halverwege tussen een schattenjacht en geocaching, combineren de Totemus schattenjachten sport, cultuur en avontuur. Zoek te voet of met de fiets naar de aanwijzingen, los de raadsels op, verzamel de totems en verdien punten (toteez) die je kunt inwisselen in de gift cave.

Ezeltocht – maximaal familieplezier
Wil je een ritje maken op een ezel? De Verger d’Hellebecq leidt u door het platteland. Verschillende circuits zullen u worden voorgesteld: de ruïnes van de abdij van Ghislenghien, de hoogten van Hellebecq, van het ene dorp naar het andere via de oude spoorlijn… Een wandeling op ezeltempo…

Rondvaart op het meer Grand Large de Péronnes – Een selfie in het midden van het water
Het Grand Large de Péronnes, dicht bij Doornik, is een meer van 45 ha en de perfecte plaats om met het gezin te wandelen op de RAVeL, te picknicken in een rustgevende omgeving of om watersporten te beoefenen als u aangesloten bent bij de sportclubs (ADEPS, Péronnes Yacht Club, kajak, jetski). Een fietstocht maakt het mogelijk om rond het meer te fietsen (15 km) en een andere verbindt de Grote Markt met Doornik (20 km rond). Vergeet niet om het moment langs de jachthaven te vereeuwigen.

Moulin de Mouflu – In de auto Simone!
Wilt u het platteland zover het oog reikt zien in een Porsche cabrio of een authentieke oldtimer en pittoreske dorpjes te midden van een bosrijk landschap?
Bij Vintage Car Events kunt u een oldtimer en/of een Porsche huren voor een middag, een ontspannend weekend, een bruiloft, een groepsuitje of voor een seminar of teambuilding. Kies één van de uitstappen in de uitzonderlijke omgeving van de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland.

 

 

Stem voor uw volgende activiteit op onze Facebook poll.

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes