Gepubliceerd op in de categorie : Divers

Don’t visit Wapi, enjoy Wapi … met je partner!

Wat zijn de favoriete plekjes van verliefde koppels in Picardisch Wallonië? Er zijn misschien geen paleizen, maar het ontbreekt Wapi niet aan charmante logies en aan wellnesscentra. En evenmin aan goede restaurants, leuke activiteiten om met z’n tweetjes te doen en rustige plekken om te wandelen, te ontspannen en te genieten van het leven … Hieronder focussen we op enkele topadressen die Océane en Arthur na hun verblijf in Wapi met ons wilden delen!

Selectie van 3 charmante plekjes om te overnachten met je partner!

Het eco-resort Your Nature in Antoing

Hier waan je je zowaar in Canada! Te midden van de bossen van Péronnes in Antoing lijkt het alsof je alleen op de wereld bent … Op het dak van hun boomhut genieten Océane en Arthur van het uitzicht … en van elkaar. Een wandeling over het domein of langs Le Grand Large, een aperitiefje op het terras, een tête-à-tête in het restaurant “La Maison” met zicht op het meer, waar je kan genieten van heerlijke streekproducten … Of liever een fiets huren, een duik nemen in het zwembad, een partijtje minigolf spelen of eropuit trekken met een step? Alles is mogelijk!

 

Hôtel de la Poste in Elzele, met ‘Fiets Welkom’-label

Charme en authenticiteit in het hart van het Land van de heuvels … en van de heksen! Het hotel is gevestigd in het oude postkantoor van Elzele. Een hartelijk onthaal, een optimaal comfort en een service op maat zijn de sleutelwoorden van het hotel waar het als koppel zeer aangenaam vertoeven is. De pluspunten van het hotel volgens Arthur en Océane: het salon waar je iets kan drinken, het aperitiefbordje om te sharen, de picknickmand voor een dagje uit … Een andere grote troef is de centrale ligging: het hotel is de ideale uitvalsbasis om het natuurpark te ontdekken! Bovendien kun je bij Laurence elektrische fietsen huren. Klaar om eropuit te trekken met de fiets?

 

Les Thermes de Kain & de wellness-suites AGORA in Doornik

Twee luxueuze adressen voor het ultieme romantische uitstapje! Les Thermes de Kain bieden lichaams- en gezichtsbehandelingen en privéspa’s voor een totale wellness-beleving. En wat is er beter dan een thalassotherapie met z’n tweetjes om je even helemaal alleen op de wereld te voelen? Agora met zijn luxesuites is synoniem voor totale ontspanning ver weg van de drukte … op de Grand-Place van Doornik! Geniet van de zorgvuldig ingerichte kamers, de privéwellnessruimten en het uitzicht op de Mont Saint-Aubert. De ideale bestemming voor quality time met je partner!

Selectie van 2 ontspannende wandel-/fietstochten voor verliefde stellen!

Fietsen rond Le Grand Large in Péronnes

Le Grand Large in Péronnes biedt heel wat troeven voor liefhebbers van rustige fietstochten. De omgeving is uniek: je fietst langs het water terwijl je onderweg de boten en de bootliften bewondert. Het grootste deel van de 15 km lange lus is afgesloten voor het verkeer, waardoor je veilig naast elkaar kan fietsen. Een route van 45 km brengt je tot in Doornik, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Deze stad biedt een brede waaier van belevingen, waaronder historische ontdekkingen, gastronomische ervaringen, shoppingplezier en sportieve activiteiten! Tips van Océane en Arthur: huur fietsen bij Your Nature en fiets tot aan La Marina (5 km +/-) in de jachthaven van Antoing, waar je op adem kan komen met een hapje en een drankje!

Wandelen in het Pays des Collines

Er gaat niets boven de natuur om je batterijen weer op te laden. In het Pays des Collines kunnen liefhebbers van rust, mooie landschappen, oude boerderijen en pittoreske molens hun hart ophalen. Er zijn verschillende artistieke wandelingen zoals het 5,5 km lange Pad van de Liefde in Frasnes-lez-Anvaing, waar Arthur en Océane enorm van genoten hebben. Tijdens de fietstochten volg je de knooppunten en geniet je onderweg van de vele panoramische uitzichten en de originele land art!

Selectie van 1 getest en goedgekeurd restaurant voor een romantische tête-à-tête

Eten bij Tatie Danielle by Emma in Doornik

Er is geen gebrek aan goede restaurants in Picardisch Wallonië en vooral in Doornik, waar Arthur en Océane een romantische avond doorbrachten. Ze kozen voor het restaurant Tatie Danielle by Emma, langs de oevers van de Schelde. Ze apprecieerden de familiale, cosy, Doornikse sfeer, het eenvoudige menu op basis van verse producten en het vriendelijke personeel!  Men zegge het voort …

So let’s go, my love! 😊

Surf naar visitwapi.be of bezoek onze Facebookpagina voor nog meer belevingen!

In vidéo:

 

 

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes