Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Wandel rond in Het Kasteel van Attre met Geneviève #enjoywapi

Welvarend, dynamisch, modern en innovatief: België beleefde zijn gouden tijdperk in de 18e en 19e eeuw. Als grote liefhebber van de decoratieve kunst van deze glorieuze periode kent Geneviève er wel wat van. En daarom nam ze haar kleinkinderen mee naar het Kasteel van Attre, een goed bewaard juweeltje uit het grote tijdperk. 

Er zijn enkele betoverende plaatsen, die de herinnering en schoonheid van vervlogen tijden bewaren.

Tussen gepatineerd houtwerk, fijn porselein, subliem glaswerk en grote open haarden volg je de voetsporen van de bourgeoisie en de adel van weleer die over de wereld heersten. Je wandelt in het licht van de hoge ramen met uitzicht op de tuinen. Je voelt de subtiliteit van het verstrijken van de tijd en de oude glorie van onze voorouders.

 

Een gedeelde passie

En Geneviève is gepassioneerd door die sepiakleurige pracht en praal. Ze wil deze juwelen uit ons nationaal verleden maar al te graag laten zien aan haar kleinkinderen Grégoire en Amélie.

Het Kasteel van Attre werd in 1752 heropgebouwd en was lang eigendom van de familie van keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. Nu laat het kasteel, met de grootste zorg onderhouden door de charmante huidige eigenaars, de oude glorie, de fijnzinnigheid van de kunstenaars en decorateurs van toen en de magie van de salons en de boudoirs zien.

 

In het midden van het park, de rots

En dan is er nog het paviljoen, in het park dat zich achter het kasteel uitstrekt. Het was hier, op de top van een rots, dat de mooie dames van weleer elkaar tijdens hun uitstapjes ontmoetten, en dat de bourgeoisie van die tijd haar gasten uit heel Europa ontving voor jachtpartijen of wandelingen in de prachtige Waalse natuur.

Een goed bewaard decor uit een glorieus verleden: in het Kasteel van Attre kijk je als het ware door een venster naar de lichtrijke geschiedenis van het vroegere België.

Localisatie

Avenue du Château 8 – 7941 Attre

In praktijk:

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes