Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Ontspan in het Park van Edingen met Alice #enjoywapi

Alice houdt van de openlucht, de mooie natuur, wandelingen en fietstochten. Voor haar is er niets beter dan languit in het gras te gaan liggen onder de grote bomen en naar het geruis van het water te luisteren. Ze houdt ook van de oude met klimop begroeide standbeelden, de stromende fonteinen en de zonovergoten bloemenperkjes. En daarom is ze dol op het Park van Edingen.

 

Een oase van rust

Het park is vandaag geklasseerd als Patrimoine Majeur de Wallonie en is een uitzonderlijk voorbeeld van landschapsarchitectuur door de geslaagde combinatie van geometrie en perspectief, bloemsierkunst en waterbouwkunde.

Na een drukke week komt ze er graag tot rust, luistert ze naar de geheimen van de stenen bosnimfen, laat ze zich inspireren door de weerkaatsingen van het licht op de waterpartijen, ruikt ze de duizenden geuren van de aromatische tuinen en wandelt ze over de bospaden.

 

De beelden en de Tempel van Hercules of het Paviljoen der Zeven Sterren

Ze was altijd al geïntrigeerd door het Paviljoen der Zeven Sterren. Als grote astronomiefan staat ze graag in het midden van de ‘belvédère’ om de horizon te bewonderen door de 7 grote bogen, de 7 standbeelden tussen de zuilenparen die verwijzen naar de planeten, en de hemel op 360°. Ze ontdekte dat het paviljoen ons dankzij zijn perfecte geometrie de datum en het tijdstip kan vertellen!

 

En verder zijn er nog de vele standbeelden, de eeuwige bewoners van het park. Griekse sfinxen van brons op de trappen voor het kasteel, de godin van de jacht Diana, het everzwijn van Florence en de Romeinse wolvin … elk standbeeld getuigt van de geschiedenis van het park en fluistert in de wind de oude verhalen van de helden van weleer die Alice nog steeds meevoeren in epische verhalen.

De Bloementuin, aangelegd in Italiaanse renaissancestijl, heeft ze altijd al heel bijzonder gevonden: duizenden paarlemoerachtige oesterschelpen en ongeveer 155.000 mosselschelpen zijn aan de verticale muren bevestigd.

 

Het is feest!

Wanneer haar vrienden erbij komen, is het tijd voor een picknick langs het Grand Canal, waarna ze samen naar La Halte du Miroir, de guingette aan het water gaan, om simpelweg te genieten van het leven en van de tijd die voorbijgaat. Samen genieten ze het hele jaar door van vele festiviteiten. Omdat er gewoon niets beter is dan dat!

 Localisatie

Avenue Elisabeth – 7850 Enghien

In praktijk:

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes