Het Park van Edingen

Het Park van Edingen

Het park van Edingen, dat 180 hectaren beslaat en werd aangelegd door de familie Arenberg, werd in de 17de eeuw beschouwd als een van de mooiste tuinen van Europa!réé par la famille d'Arenberg, le Parc de 180 ha d'Enghien était considéré comme l'un des plus beaux jardins d'Europe au XVIIe siècle !

Er wordt gezegd dat het park André Le Nôtre heeft geïnspireerd voor de aanleg van de tuinen van Versailles. Dit groene theater, dat vandaag deel uitmaakt van de “Uitzonderlijke Tuinen van Wallonië", bestaat uit thematuinen, waterwerken en oude gebouwen die in Wallonië geklasseerd zijn als beschermd erfgoed. Stop even voor het Paviljoen der Zeven Sterren, een oud barok prieeltje van waarop u nog steeds “één van de mooiste panorama’s ter wereld” kunt bewonderen! Het park profiteert van een uitzonderlijk staaltje waterbouwkunde om het hele park te irrigeren.

ENGHIEN, 20160914, TOURNAGE DANS LE PARC D'ENGHIEN, LA WALLONIE PICARDE A VELO . Photo Coralie Cardon
ENGHIEN, 20160914, TOURNAGE DANS LE PARC D'ENGHIEN, LA WALLONIE PICARDE A VELO . Photo Coralie Cardon

Dankzij de verschillende jaarlijkse evenementen kunt u enkele keren per jaar genieten van het park in een gezellige sfeer: de Tuinbeurs (april), het LaSemo Festival (juli), de Rencontres Musicales Internationales d'Enghien (augustus)... Tijdens een “escape game” kan u het park al spelenderwijs ontdekken met het hele gezin, met vrienden of met collega's.

Meer te weten

PRAKTISCHE INFORMATIE 

De toegang tot het park is gratis.