Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Navigeer in het Gallo-Romeins Museum met Jade #enjoywapi

Jade houdt van geschiedenis, de echte! En ze vindt het fantastisch om te ontdekken hoe de inwoners van de regio in de Romeinse tijd leefden. Ath staat bekend als reuzenstad, maar is ook een onmisbare uitvalsbasis voor liefhebbers van de Gallo-Romeinse periode. Onderdompeling gegarandeerd!

 

Aat, stad als en Reus

Deze middeleeuwse stad van water, bruggen en sluizen is gelegen aan de samenvloeiing van de twee Denders (de Oostelijke Dender en de Westelijke Dender) en is de ideale plek om rustig rond te wandelen tussen de talrijke historische sites, kunstwerken en gezellige terrasjes.

 

Als een vuurtoren in het centrum steekt de Burbanttoren uit boven de ‘reuzenstad’, waar Goliath, Madame Goliath, Mademoiselle Victoire en alle andere giganten de stad doen dansen en zingen tijdens de bekende ‘Ducasse’… en ook Jade!

 

In het dagelijks leven van de Gallo-Romeinen

In het Gallo-Romeinse museum kun je het belang van de rivierhandel in de regio in die tijd ontdekken, evenals de knowhow van onze voorouders.  Twee oude eiken boten worden hier tentoongesteld.  Voor Jade is de Romeinse schuit, meer dan 2000 jaar oud, echt indrukwekkend. Het is zorgvuldig gerestaureerd en uniek in België.

 

En dan zijn er nog de verhalen van Rufus, de jonge schipper uit Massilia (Marseille), die bezoekers tijdens hun bezoek vergezelt en hen zijn eigen verhaal vertelt. Dankzij hem kreeg Jade een concreet beeld van het leven op en rond de  aanlegplaats  en van de dagelijkse bezigheden van de vissers.

 

Tijdloze ontmoetingen

Het is niet enkel een museum, maar ook de ontmoetingsplaats van al wie van de Gallo-Romeinse geschiedenis houdt. Jade ontmoette er zelfs een echte liefhebber van gladiatoren die haar zijn wapens en helm toonde. Je kan niet geloven hoe zwaar die zijn!

 

Elke zaal heeft iets anders te bieden. De zaal gewijd aan Romeinse make-up en sieraden is een van favorieten van jade. En ja, ze is altijd al mooi geweest. Voor Jade kennen we natuurlijk allemaal Rome en het Colosseum, maar de geschiedenis van de oudheid in Ath en langs de Romeinse weg is echt leerrijk.

Localisatie

Rue de Nazareth 2, 7800 Ath

In praktijk:

 

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes