Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Bibber in het Iguanodon museum met Marley-Ali #enjoywapi

Marley-Ali kan zijn ogen niet geloven. Er staat een ECHTE iguanodon voor hem! Ongelooflijk! Marley-Ali is op bezoek in Bernissart om meer te weten te komen over de iguanodons die op het einde van de 19de eeuw in een steenkoolmijn in het dorp waren ontdekt en die tegenwoordig in Brussel worden tentoongesteld. Maar hij had niet verwacht oog in oog te staan met een iguanodon … die tot leven komt! 

 

Het waren mijnwerkers die het dier ontdekten op een diepte van meer dan 300 meter, samen met een dertigtal andere “dino’s”. De iguanodons die in Brussel worden tentoongesteld, behoren naar het schijnt tot de mooiste collectie ter wereld. In de opgravingszaal wordt uitgelegd hoe de beenderen van de iguanodons werden opgegraven, verpakt en geprepareerd, en hoe ze naar Brussel werden vervoerd, waar ze weer in elkaar werden gezet.


Totale onderdompeling

Waren iguanodons echt herbivoren? Marley-Ali is er niet helemaal gerust in.

Toch neemt hij de tijd om meer te leren over deze reuzen uit de Juratijd die gedurende vijftig miljoen jaar in deze streek leefden. Het is fascinerend om volledig ondergedompeld te worden in deze tropische jungle!

Marley-Ali observeert de iguanodon aandachtig en denkt dat de kop op die van een paard geleken moest hebben, maar daar houdt de vergelijking op wanneer hij hoort dat iguanodons hun roofdieren bevocht en doodde door ze in de buik en keel te steken met hun angstaanjagende duimstekels! Er zijn ook vitrines met dinosaurustanden en -klauwen en het fossiel van een mesosaurus (de eerste aquatische reptielen). Iets verderop is er de zaal van de verzamelaar, met fossielen uit verschillende geografische gebieden. En wat te denken van de zaal met gele, rode en oranje fluorescerende mineralen!


Laten we spelen!

Marley-Ali is verrukt en wil graag alles weten over deze creaturen uit lang vervlogen tijden. Aan de hand van drie touchscreen-tafels die langs het parcours zijn opgesteld, kan hij zijn kennis als paleontoloog in wording perfectioneren.

Hier maken we een fantastische reis terug in de tijd, toen Bernissart nog een tropisch bos was. Het is een ludieke reis vol ontdekkingen voor jong en oud.

Marley-Ali zal zijn ontmoeting met wezen uit lang vervlogen tijden nooit vergeten, en later wanneer hij groot is, wordt hij misschien wel paleontoloog.

 

Localisatie

Rue Lotard 14, 7320 Bernissart

In praktijk:

–       Officiële website van het Iguanodon Museum

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes