Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Bezoeken

Top 3 van buitengewone accommodaties in Wapi

Tijdens de zomervakantie gaat iedereen naar het buitenland om te genieten van de zon, de natuur en de wandelroutes. Maar wist u dat u dit ook allemaal vindt in Picardisch Wallonië? Voor wie op zoek is naar een buitengewone accommodatie in Wapi, is hier mijn top 3!

Sinds april kunt u op de camping du Préau te Bernissart logeren in pods, een soort houten iglo’s. Het perfecte plan voor wie geen zin heeft om met tenten te sleuren! In het Pays des Collines kunt u logeren in twee woonwagens. La petite Roulotte au pied du Tilleul ligt bij het welnesscentrum Bleu Marine in een idyllische omgeving midden in de natuur. De geschiedenis van de Roulotte de Framboise laat u dromen: deze woonwagen heeft met een Duits circus heel Europa afgereisd. Nu geniet hij aan de rand van een bos van een welverdiend pensioen.

Is uw nieuwsgierigheid ook geprikkeld? In het volgende interview ontdekt u meer over deze originele plaatsen…

1) Wat heeft er u toe aangezet om pods/woonwagens te gaan verhuren?

De heer Fagnart, verantwoordelijke van de Camping du Préau:

Samen met de Dienst voor Toerisme van Bernissart wilden we ons onderscheiden van wat de andere campings in de omgeving aanbieden. Tussen de joerts, boomhutten en andere buitengewone accommodaties viel onze keuze op pods. We zijn de enigen in Henegouwen die dit aanbieden en het toeval wou dat we dit opzetten in het toeristische jaar “Buitengewoon Wallonië”!

De heer en mevrouw Defays, eigenaars van La Petite roulotte au pied du Tilleul:

Veel mensen die naar het centrum Bleu Marine kwamen, vroegen ons of het mogelijk was om ter plaatse te logeren. Onze kinderen waren het huis uit, en in eerste instantie dachten we eraan om een aantal kamers van ons huis in te richten om te verhuren. Maar toen verbleven we in een woonwagen aan de Côte d’Azur en dachten we: “Zou dit niets voor ons zijn? “. We wonnen informatie in over wat we moesten doen, hoe we de noodzakelijk toelatingen konden verkrijgen enz. en het avontuur was begonnen!

Mevr. Delmotte, eigenares van de Roulotte de Framboise:

Ik wou het mooie stukje natuur waar ik woonde delen met anderen door een vakantiewoning te creëren. Omdat ik aangetrokken ben door het onconventionele, ging ik op zoek naar een buitengewone vorm van accommodatie en mijn keuze viel op een woonwagen die met een Duits circus heel Europa heeft afgereisd. Door onze tuin te delen kan iedereen, zowel eigenaar als huurder, in perfecte harmonie apart wonen en maximaal genieten van de rust en schoonheid van onze heuvels.

2) Wat waarderen uw huurders het meest aan dit type accommodatie?

Camping du Préau:

Bezoekers komen naar hier voor de natuur. Meestal gaan ze vissen in de vijver in de buurt. Ze kunnen ook een fiets huren bij de Dienst voor Toerisme en de Moerassen van Harchies ontdekken, genieten van het RAVeL dat hier voorbij komt of het Museum van de Iguanodon en het Mijnmuseum bezoeken. Op de camping zelf is er naast de cafetaria een terrein waar ze petanque kunnen spelen. Er is ook een speeltuin voor de allerkleinsten. In de buurt is er een zwembad en een multisportcentrum met tennis- en voetbalvelden.

La Petite roulotte au pied du Tilleul:

De mensen zeggen altijd dat het hier zo rustig is. Er is maar één woonwagen, in tegenstelling tot andere plaatsen waar er meerdere zijn waardoor het er minder rustig is. Hier hebben ze hun privacy, op het einde van de tuin, met een eigen terras en een speciale ingang voor hen.

De bezoekers kunnen hun overnachting koppelen aan een wellnessbehandeling in ons centrum. Ze kunnen ook gaan fietsen of een elektrische fiets huren. Die zijn trouwens erg populair in het Natuurpark van het Pays des Collines! Het Pad der Liefde is niet ver van hier en ook een bezoek aan het Kasteel van Anvaing is de moeite waard. We geven onze huurders tips over alle toeristische trekpleisters in de streek, en informatie over lokale festiviteiten en niet te missen sites zoals het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos te Lessen. We proberen altijd rekening te houden met hun verwachtingen.

La Roulotte de Framboise:

De huurders stellen vooral de nabijheid van de natuur en het bos op prijs: de rust, het gezang van de vogels overdag en ‘s nachts met de uilen en ransuilen in het bos, het kabbelende water in de beek… Deze manier van logeren, dicht bij de natuur, is ideaal om te herbronnen en aansluiting te vinden bij de natuurlijke omgeving. Mijn bezoekers willen echter wel kunnen genieten van een Wifiverbinding.

De plaatsen zijn ideaal om je onder te dompelen in de natuur. Meer dan 600 km bewegwijzerde paden doorkruisen onze gemeente. Te voet, met de fiets of te paard… Er is voor ieder wat wils. Er staan twee fietsen ter beschikking van de huurders, en binnenkort zullen er ook elektrische fietsen beschikbaar zijn.

Als gastvrouw van een regionale tv-show met 15 jaar ervaring (Délices et Tralala…), promoot ik ook lokale producten en breng ik de bezoekers in contact met de producenten van de streek, en ik bied ook culinaire workshops aan bij mij thuis.

 

Ik weet niet hoe u erover denkt, maar persoonlijk zou ik niet langer aarzelen en een weekend boeken in een van deze kleine paradijzen… misschien zelfs in alle drie! Ik ben er zeker van dat ook u hier geen nee op kunt zeggen, geef het maar toe!

Dit zijn de adressen die u moet onthouden

Camping du Préau

Rue du Préau ,1C – 7321 Bernissart
+32 69 59 00 69

Petite Roulotte au pied du Tilleul

Place verte, 7 – 7910 Frasnes-lez-Anvaing
+32 69 86 76 65

Roulotte de Framboise

Grand Rieu, 42 – 7911 Frasnes-lez-Anvaing
+32 474 88 72 58

Clémence

Clémence komt uit Aat en is altijd al een spring-in-‘t-veld geweest. Een evenement hier, een bezoekje daar, ze wil steeds nieuwe plekjes ontdekken om haar nieuwsgierigheid in toom te houden. En haar vrienden zijn steeds in de buurt ...

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes