Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Bezoeken, Met zijn tweetjes, Smaken

Nina Tack en haar partner gingen naar Bernissart om te genieten van een weekendje in de natuur!

Nina en haar partner, Jempi, zijn twee Vlaamse influencers met een passie voor reizen. Tijdens hun vele reizen hebben ze één belangrijke missie: zoveel mogelijk verborgen pareltjes ontdekken en nieuwe personen moeten! Deze zomer maakten ze van de gelegenheid gebruik om Picardisch Wallonië te ontdekken, meer precies de regio rond Bernissart en zijn prachtige natuur. Wacht niet langer en laat u inspireren door hun verblijf om de beste adresjes te ontdekken…

Hun weekendje weg start aan de Toeristische Dienst van Bernissart met een bezoek aan het Museum van de Iguanodon . Enkele jaren geleden werden de scenografie en de ruimtes vernieuwd, waardoor de bezoekers volledig worden ondergedompeld in de Prehistorie, het tijdperk van de dinosaurussen. Herbeleef de periode waarin Bernissart nog een tropisch woud was boordevol levende natuurelementen. Niet ver van het museum bezochten Nina en Jempi de geologische tuin van Bernissart. Hier ontdekt u welke geologische en geografische verschuivingen de Aarde heeft doorgemaakt op basis van stenen. Kortom, de ideale plek voor liefhebbers van fossielen! Tijdens de lunch genoot het koppel van een heerlijke picknick met lokale producten van de traiteur “Chez Paulin” in het Parc Posteau, langs het kanaal Blaton-Aat.

Op een steenworp afstand, met de fiets, ligt het Moeras van Harchies, de ideale bestemming voor een leuke namiddag. Het moeras is het walhalla voor vogelspotters in Wallonië, aangezien er maar liefst 250 vogelsoorten te zien zijn! Luister goed… En geniet van de oorverdovende stilte en rust.

Aan het einde van de dag werd het koppel warm onthaald in de Chambre d’Hôtes Mer et Sable aan de rand van het Bos van Stambruges. De B&B ligt verscholen in een bosachtige omgeving boordevol rust. De plek is volledig gewijd aan ontspanning. Neem de tijd om een duik te nemen in het zwembad, even tot rust te komen… en uw batterijen weer op te laden. Een klein stukje paradijs waar u kan ontspannen en ontsnappen van de dagelijkse sleur. Ook onze influencers Nina en Jempi lieten zich verleiden.

Na een heerlijk avondmaal in het grillrestaurant “Au Bœuf qui Rit” gespecialiseerd in rundsvlees, en een ontspannende nacht, trokken ze naar Blaton. Samen met een gids die alles weet over de bouwtechnieken voor stapelmuren, wandelde ons koppel langs het Circuit van de Crêtes à Cayaux. Een charmante wandeling van 5,5 kilometer!

Terugblik op hun verblijf met een diner in Pulcinella, een prachtig Italiaans restaurant in een gezellige omgeving in Ville-Pommeroeul! Bent u klaar om Bernissart en zijn omgeving te ontdekken? Bekijk alle foto’s en het filmpje! Er is zoveel te ontdekken in Wapi!

 

Op social media :

Rendez-vous en terre inconnue, en Wapi

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes