Gepubliceerd op in de categorie : Bezoeken, Familie, Smaken

Een weekendje cultuur met het gezin in Doornik!

Katrien en Ludovic, twee jonge Nederlandstalige influencers brachten samen met hun 2 kinderen, Elodie en Bas, een weekendje vol cultuur door in de stad met 5 klokkentorens. Op de blog van Katrien is te zien hoe ze steevast met de kids op reis gaan. De blog is een goudmijn voor ouders die op zoek zijn naar tips & tricks om er met de familie op uit te trekken. Verlies geen tijd en haal inspiratie uit hun ervaringen en ga naar Picardisch Wallonië!

De eerste stop is de toeristische dienst van Doornik  waar u informatie vindt over de niet te missen activiteiten voor gezinnen in het stadscentrum. Duik vervolgens in de wonderlijke wereld van marionetten in het Maison de la Marionnette, vlakbij de Grote Markt. In dit museum vindt u meer dan 2.500 marionetten van her en der en in allerlei vormen. Kijk hoe Elodie en Bas zich amuseren met de marionetten van het schaduwtheater. Na dit leuke bezoek kunt u lunchen in de Ecurie d’Ennetières. Wist u dat? Dit gebouw destijds dienst deed als schuil- en rustplaats voor rijdieren van reizigers die in Doornik verbleven. Een brasserie-restaurant met een eenvoudige, warme en authentieke sfeer.

In het Natuurhistorisch Museum en Terrarium wachten dieren uit alle uithoeken van de wereld op u! Dit museum wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een terrarium waar levende vissen, vogelspinnen, amfibieën en reptielen evolueren in gereconstrueerde habitatten. Hier kunt u met uitsterven bedreigde brilkaaimannen, giftige kikkers uit de Amazone, vreemde schildpadden uit Egypte of boa’s uit Jamaica bewonderen. Maar het meest opmerkelijk is toch de vlinderserre! De overdekte ruimte van meer dan 140 m² herbergt verschillende inheemse of in elk geval Europese soorten! Elke week komen er meer dan 120 poppen toe in het museum. Een uitzonderlijke ervaring voor kinderen, die van dichtbij de vlinders in al hun kleurenpracht kunnen bewonderen.

Op de Grote Markt is MyliPat de place to be voor het vieruurtje. Treed binnen in de betoverde wereld van Alice in Wonderland waar elke dag een niet verjaardagsfeest wordt gevierd en waar het steeds tijd is voor een theekransje… met een cupcake uiteraard!

Ontdek Doornik met het gezin: er gaat niets boven de avonturenspel-tas ‘Les Magiciens de la forêt perdue’. Ga naar de toeristische dienst en haal snel uw tas. Daarna bent u klaar om de heilige missie aan te vatten: help de 2 broers, Lakass en Brisakk, om de vloek op te heffen die de toegang tot het magische woud verhindert. Een mooie manier om spelenderwijs de stad met de 5 klokkentorens te ontdekken. En? Klaar voor een weekendje weg met de familie in Doornik? Let’s go !

Op de social media :

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes