Gepubliceerd op in de categorie : Bezoeken, Familie, Smaken

Activiteiten voor Elza en haar gezin op ontdekkingstocht in Picardisch Wallonië!

Elza en Aaron Boulanger, twee jonge Franse modelletjes, werden uitgenodigd om met hun ouders Picardisch Wallonië te bezoeken. Op de agenda: Aat, de Reuzenstad, Beloeil, Land der Gastvrijheid en de Kluisberg. Op vijf- en tweejarige leeftijd worden de zintuigen voortdurend geprikkeld; onze kleine celebrity’s hadden dus geen enkele moeite om enthousiast aan de verschillende activiteiten deel te nemen. Bekijk vlug de foto’s en video van hun verblijf.

Hun verblijf begint met een bezoek aan het Reuzenhuis, een must bij een bezoek aan Aat, een stad die bekend staat om haar Ducasse. Dit museum, gehuisvest in een herenhuis in Lodewijk XV-stijl, neemt de bezoeker mee op een boeiende reis door de wereld van de reuzen. Elza en haar moeder hebben bovendien geprobeerd de rol van reuzendragers te spelen. Rekening houdend met het gewicht van de structuren zijn ze met brio geslaagd… Het bezoek werd tot groot jolijt van de kinderen afgerond met een stadsquiz om op een leuke manier het erfgoed van de stad te ontdekken.

Om krachten op te doen voor de namiddag lunchte het gezin in de Taverne Saint-Géry, een voormalige boerderij te Aubechies. Ze genoten niet alleen van het lekkere eten, maar ook van het originele en historische kader!  In de namiddag brachten ze een bezoek aan de Archéosite & het Musée d’Aubechies-Beloeil, de belangrijkste Belgische verzameling archeologische reconstructies. Onze twee jonge sterren genoten met volle teugen toen ze zelf brood mochten bakken in de oven uit het neolithicum. Ook op het programma: behendigheidsoefeningen voor iedereen zoals omgaan met vuursteen, wandtapijten maken en een schild dragen als een echte gladiator!

De dag wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd in het restaurant, gelegen langs de Dender, waar het hele gezin zich ontspant op het terras en op de speelplaats. Ten slotte gaat het richting “l’Hôte des Géants”, de B&B waar het hele gezin wordt verwelkomd door Xavier, de eigenaar, om een aangename nacht door te brengen.

De volgende dag staat, na een rijkelijk ontbijt, een snoepworkshop op het programma! De Confiserie Pilatus in het stadscentrum heeft voor hen een speciale activiteit gepland: ze gaan violettesnoepjes maken. Met andere woorden, iedereen genoot, in alle betekenissen van het woord! De dag wordt voortgezet op de Kluisberg, op ongeveer ½ uur van Aat. Na een maaltijd in de taverne “Aux Acacias”, ontdekken Elza en haar gezin de “Mont de l’Ermite”, een gloednieuwe wandeling van 4,5 km uit de Wandeltopogids “Pays des Collines”. Onderweg komen ze langs een speeltuin gebouwd met boomstammen, een dolmen, vijvers vol kikkers en salamanders… en andere niet te missen natuurlijke bezienswaardigheden!  Zo eindigen de avonturen van Elza en Aaron, die blij zijn dat ze Picardisch Wallonië net over de Franse grens hebben ontdekt…

Op de netwerken:

Rendez-vous en terre inconnue, en Wapi

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes