Waterrijk Wallonië 2019

Met de fiets of te voet, met een kajak of een aak, gehuld in een zwembroek of een badjas, op een terras of onder een paraplu, 2019 staat helemaal in het teken van het water in Wallonië… en in Picardisch Wallonië!

Water, dat is leven. En in Picardisch Wallonië aan water geen gebrek, ook al heeft de mens de natuur op talrijke plekjes een handje geholpen. Avonturen op en in het water, wandelen en logeren langs het water, ontspannen in een wellnesscentrum, een van onze watermolens bezoeken, smullen van de producten uit onze rivieren, … Aarzel niet en laat u onderdompelen in Picardisch Wallonië!

Wandelingen langs het water

Ontdek onze selectie circuits langs het water! Te voet of met de fiets, vaar in het kielzog van de schepen en flaneer langs de kanalen. De Schelde, de Dender, het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes en talrijke andere waterwegen zullen geen geheimen meer hebben voor u. Volg de knooppunten of de bewegwijzerde wegen en kom langs in een van onze natuurcentra, waar u alles te weten komt over de fauna en flora van Picardisch Wallonië.

 

NIEUW

Bestel het nieuwe toeristische magazine van Picardisch Wallonië!
Inclusief een dossier over het water, een wandelgids en gastronomische kortingsbonnen…

Ik bestel op Wapishop.be

4 verblijven langs het water

Om u onmiddellijk onder te dompelen, selecteerden wij speciaal voor u 4 verblijfslocaties waar u kunt genieten van de weldaden van het water. Ontspanning en welzijn voor twee! Ook iets voor u?

  • Elezele – Wellness verblijf in La Douceur de la Miclette
  • Frasnes –  Logeren in een caravan en kuren bij Bleu marine
  • Doornik – Luxe en ontspanning in Les Thermes de Kain
  • Aat – Weekend aan de Dender in Hôtel du Parc

Speciale “water” agenda

Waalse Dagen van het Water 2019
Van 15 tot 31 maart 2019 vinden er in Picardisch Wallonië tal van activiteiten plaats die in het teken staan van het water.

  • Er worden tal van gratis activiteiten voor het grote publiek en voor scholen ingericht.
  • Er worden wandelingen of bezoeken georganiseerd waarbij u alles te weten komt over de rivieren, vijvers en steengroeves. Ga op zoek naar amfibieën en uilen, pluk een van de narcissen die u op uw weg tegenkomt of ontdek het plaatselijke erfgoed en geschiedenis. 

Bezoeken en evenementen in het teken van water
Tijdens het toeristische seizoen worden er tal van activiteiten ingericht met water als centraal thema: rondleidingen, activiteiten voor het hele gezin, wandel- en fietstochten…

Ik raadpleeg de agenda

Van 21 maart tot 21 juni

WEDSTRIJD
Maak een kunstwerk van uw fietstocht in Wapi! 
TE WINNEN: een klassieke fiets ter waarde van 350 €

Ik neem deel