EuroVelo 5

 

Neem de Europese langeafstandsroute EuroVelo 5. Fietsers kunnen er prachtige landschappen, erfgoed of cultuur ontdekken en de route is geschikt voor fietsers van alle niveaus. 

EuroVelo 5 Via Romea Francigena verbindt Londen met Brindisi (Italië) over een afstand van 3.200 km. De route volgt de route die de pelgrims meer dan duizend jaar geleden namen, toen ze via Rijsel, Brussel en Straatsburg naar Rome reisden en vervolgens doorreisden naar Jeruzalem.

Ontdek de natuur en cultuur van de EV5 langs deze 617 km aan fietspaden, van de Franse kust tot de Belgische Ardennen. Volg diverse waterwegen van de Leie, de Schelde en de Dender tot de Maas. Fiets langs oude spoorlijnen die zijn ingericht als Groene Routes. Geniet van de ongerepte en pittoreske landschappen in de Natuurparken van het Pays des Collines, de Vlaamse Ardennen en de Belgische Ardennen. Ontdek karaktervolle steden en dorpen en hun UNESCO-erfgoed: Rijsel, Lessen, Geraardsbergen, Brussel, Dinant.

Van Lens naar Brussel door Picardisch Wallonië

Op dit 121 kilometer lange traject wordt u aan de rand van de Europese hoofdstad ondergedompeld in de natuur. Groene wegen langs het water, heuvelachtige landschappen, beboste heuveltoppen, pittoresk erfgoed, fantastische folklore en bijzondere rustplaatsen... Welkom in de Natuurparken van het Pays des Collines en van de Vlaamse Ardennen!

Het roadbook is beschikbaar op de site Wapishop.be, aarzel niet om het te bestellen via onderstaande link:

Bestellen het Roadbook

Download het Roadbook