EuroVelo 5

 

Saint-Omer - Lille - Brussel
245km fietsen in 5 etappes

Neem de Europese langeafstandsroute EuroVelo 5. Fietsers kunnen er prachtige landschappen, erfgoed of cultuur ontdekken en de route is geschikt voor fietsers van alle niveaus. De belgische deel is verkozen tot fietsroute van het jaar op Fiets en Wandelbeurs in Utrecht in 2023 !

EuroVelo 5 Via Romea Francigena verbindt Londen met Brindisi (Italië) over een afstand van 3.200 km. De route volgt de route die de pelgrims meer dan duizend jaar geleden namen, toen ze via Rijsel, Brussel en Straatsburg naar Rome reisden en vervolgens doorreisden naar Jeruzalem.

 

Wij stellen je hier een deel van de route voor tussen Frankrijk en België, meer bepaald door de departementen Pas-de-Calais en Nord, Picardisch Wallonië, de provincies Oost- en West-Vlaanderen en de regio Brussel. De 245 kilometer lange route begint in Saint-Omer en eindigt in Brussel, de hoofdstad van Europa.

 

Tijdens je reis fiets je door prachtige natuurlijke landschappen, voornamelijk langs rivieren en kanalen. Je zal versteld staan van de rijkdom van het erfgoed en de cultuur van deze regio's. De diversiteit van deze regio’s is ook één van de grote troeven van de route: van Lille naar Brussel al fietsend door het platteland tussen deze twee grote, dynamische en gezellige metropolen. Verandering van omgeving, vrijheid en ontspanning zijn gegarandeerd!
Je hebt een ruime keuze bij het samenstellen van je fietsprogramma:
gastronomie en streekproducten, erfgoed en belforten, brouwerijen, industrieel erfgoed, artistieke en culturele werken en natuurgebieden.

De route is verdeeld in 5 etappes met een gemiddelde lengte van 37 tot 71 km waardoor je kan flaneren en bezoeken. Je fietst via veilige, mooie en aangename wegen.
De 245 km lange route is bijna volledig bewegwijzerd.

 

Het roadbook is beschikbaar op de site Wapishop.be, aarzel niet om het te bestellen via onderstaande link:

Bestellen het Roadbook

Download het Roadbook